Artikel

05-09-2018 13:22

Zoveel vierkante meter kantoorruimte heb jij nodig per persoon in Utrecht

Tijdens jouw zoektocht naar kantoorruimte houd je met diverse factoren rekening. Waarschijnlijk begin je met het kijken naar de locatie en de uitstraling van het nieuwe kantoorpand. De huurprijs van de kantoorruimte is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Maar je wilt ook het juiste formaat kantoor kiezen. In deze blog lees jij hoe je de beste keuze maakt bij het bepalen van het aantal benodigde vierkante meter kantoorruimte. Utrecht is een zeer geschikte stad om je als bedrijf te vestigen. Utrecht is een toonaangevende beurzen- en conferentiestad en is het snelst groeiende economische centrum van zowel de Randstad als Nederland.

Wettelijke voorschriften
De wettelijke voorschriften voor kantoorruimte zeggen dat werknemers voldoende ruimte moeten hebben om zonder risico hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dit is een breed begrip en daarom zeker positief. Je zal de wet niet snel overtreden wanneer het aankomt op vierkante meter kantoorruimte. Toch blijf je met de vraag zitten ‘Hoeveel vierkante meter kantoorruimte heb ik nodig voor mijn bedrijf?’. Je wilt natuurlijk dat de werknemers binnen jouw organisatie optimaal kunnen functioneren in de nieuwe kantoorruimte. Gelukkig is SKEPP er om je hierbij een handje te helpen!

Kies het juiste aantal vierkante meters kantoorruimte
Huur jij liever kantoorruimte in Utrecht in de buurt van de grachten en horecagelegenheden? Dan kun je kiezen voor een kantoorpand in het centrum. Vind je het juist belangrijk dat je zakenrelaties jouw werkplek gemakkelijk kunnen bereiken via de snelwegen, dan kun je er voor kiezen om onder andere in Papendorp vlakbij de A2 en A12 te gaan huren. 
Wanneer je hier een keuze in hebt gemaakt is het tijd om te berekenen hoeveel vierkante meter kantoorruimte er nodig is voor jouw organisatie. In de ergonomische eisen voor de oppervlakte van werkplekken in administratieve ruimtes en kantoren (NEN 1824:2010 nl) staat dat één werkplek uit minimaal 4 vierkante meter bestaat. Daar bovenop komen ook vierkante meters voor de inrichting van de werkruimte. Het lastige is dat 7 vierkante meter voor één persoon ruim voldoende is. Maar mocht je dit doorberekenen naar kantoorruimte voor 100 personen dan is 700 vierkante meter in de praktijk echt te weinig. 

SKEPP kantoorruimte calculator
Iedere organisatie werkt weer anders. De branche waarin jouw organisatie werkzaam is, is bepalend voor de benodigde vierkante meter kantoorruimte. Met de nieuwe calculator van SKEPP geef je gemakkelijk aan of je economy-, comfort- of businessclass wil zitten. Jij geeft jouw overige wensen op en de rekentool berekend eenvoudig en snel voor jou hoeveel vierkante meter kantoorruimte jij nodig hebt. Ook kun jij aangeven of je extra ruimtes nodig hebt zoals een vergaderruimte of pantry of receptie. Dit is met name handig voor grotere bedrijven. 

Kantoorruimte huren via SKEPP
Wanneer jij hebt berekend hoeveel vierkante meter kantoorruimte jouw bedrijf nodig heeft kan de zoektocht naar de perfecte kantoorruimte beginnen! SKEPP helpt jou graag bij jouw zoektocht. SKEPP heeft een groot aanbod kantoorpanden in Utrecht. Neem geheel gratis en vrijblijvend contact op met de gespecialiseerde vastgoedconsultanten van SKEPP! Zij helpen je graag verder in jouw zoektocht naar kantoorruimte.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement