Nieuws

12-04-2017 11:10

Hogeschool Utrecht wil verschil maken met thematische kenniscentra

Samen met maatschappelijke partners inventariseert de Hogeschool Utrecht (HU) stedelijke problemen. Met thematische kenniscentra worden daarvoor samen vernieuwende oplossingen ontwikkeld. De hogeschool heeft hiervoor haar bestaande kenniscentra omgevormd, passend bij het nieuwe profiel: Kwaliteit van leven in een stedelijke omgeving.

De vier nieuwe kenniscentra zijn Leren en Innoveren, Sociale Innovatie, Gezond en Duurzaam Leven plus Economisch Sterke en Creatieve Stad. Hierin zijn alle 35 HU-lectoraten ondergebracht. De nieuwe structuur is erop gericht om – via onderlinge professionele samenwerking binnen en buiten de hogeschool – met praktijkgericht onderzoek het onderwijs en de beroepenvelden te innoveren en onderscheidende oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken.

De kenniscentra staan onder leiding van directeuren Elly de Bruijn (Leren en Innoveren), Lia van Doorn (Sociale Innovatie), Cyrille Krul (Gezond en Duurzaam Leven) en Gerrita van der Veen (Economisch sterke en creatieve stad).

Op de foto van links naar rechts Cyrille Krul, Lia van Doorn, Elly de Bruijn en Gerrita van der Veen (foto HU, Ed van Rijswijk).

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement