Nieuws

26-05-2017 14:40

Warmtebouw plaatst 635 zonnepanelen

Technisch Adviesbureau-Installatiebedrijf Warmtebouw Utrecht plaatste 635 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand aan de Middenwetering. Met zo’n 160.000 kWh moeten deze PV-panelen jaarlijks in 40% van de energiebehoefte van het gebouw voorzien. Het project zorgt voor een CO2-reductie van 66 ton per jaar.

Warmtebouw ziet het pand als een visitekaartje van haar duurzame ambities. Eerder werd al gefocust op het beperken van de energievraag en het gebruiken van restenergie. Zo werd onder meer de verlichting vervangen door led en zijn luchtbehandelingsystemen voorzien van warmteterugwinning. Het plaatsen van zonnepanelen op het eigen pand is een logische vervolgstap.

De PV-panelen zijn geleverd en geplaatst door Geotherm Energy Systems. Dit bedrijf is een van de samenwerkingspartners van het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) waarvan Warmtebouw ook deelnemer is. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk van en voor ondernemers. Het EnergieCollectief werd in 2015 opgericht vanuit de Industrievereniging Lage Weide om ondernemers te helpen verduurzamen en breidt zich uit naar andere industrieterreinen. ECUB geeft ondernemers inzicht in hun energiehuishouding door middel van een gratis quickscan en begeleidt bedrijven bij het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Deelnemers profiteren daarnaast van voordelen zoals aantrekkelijke collectieve prijzen voor groene stroom, ledverlichting en PV-installaties.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement