Nieuws

14-09-2017 15:49

Mkb-bedrijf levert gemiddeld 2,5 miljoen euro op

De gemiddelde verkoopprijs van een mkb-bedrijf lag het afgelopen half jaar rond de 2,5 miljoen euro. Bijna een op de vijf bedrijven werd verkocht voor meer dan 10 miljoen euro.

Dit blijkt uit de Brookz Overname Barometer, een periodiek onderzoek van het gelijknamige overnameplatform. Geraadpleegd werden 214 fusie- & overname-advieskantoren die samen meer dan 90 procent van de mkb-overnamemarkt vertegenwoordigen.

In alle sectoren stegen de verkoopprijzen in de eerste zes maanden van dit jaar licht. De waarde van bedrijven in de bouw & Installatietechniek steeg relatief gezien het meest en noteert nu bijna vier keer de brutowinst. “De bouwsector zit al enige tijd in de lift; dat heeft nu ook zijn effect op de prijzen die betaald worden voor bedrijven in die sector,” aldus Floyd Plettenberg, partner bij Brookz. “Bouwondernemingen die de crisis hebben overleefd, kiezen voor verkoop nu de waarde van hun bedrijf weer iets is gestegen.” Dat blijkt ook uit de sterke toename van het aantal transacties in deze sector; 60% meer dan in de periode hiervoor.

De vooruitzichten voor de tweede helft van 2017 zijn positief. Tachtig procent van de ondervraagde overnameadvieskantoren verwacht dat de mkb-overnamemarkt het komende half jaar stabiel zal blijven of verder aantrekt.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement