Nieuws

12-04-2018 15:35

Positief resultaat voor Jaarbeurs


Na meerdere verliesgevende jaren sloot Jaarbeurs 2017 af met een positief bedrijfsresultaat van € 6,9 miljoen (2016 € -7,3). Met een omzetstijging van € 111,1 naar € 115,7 miljoen is het financiële fundament van Jaarbeurs weer solide.

Jaarbeurs formuleerde een nieuw beleid waarin heldere keuzes zijn gemaakt. Het bedrijf wil nationaal en op termijn ook internationaal een toonaangevende evenement- en congresorganisatie zijn. In 2017 kwam ruim 1/3 van de omzet uit buitenlandse activiteiten, met name in Azië.

Het verbeterde resultaat is een direct gevolg van kostenbesparing en omzetstijging. “De zwarte cijfers zijn fijn, maar ook noodzakelijk,” aldus CEO Albert Arp. “Belangrijkste reden om kosten te verlagen is dat het bijdraagt aan een betere en duurzame klantwaarde. En het is nodig om weer te kunnen investeren in onze medewerkers, digitalisering, ons vastgoed en om weer te innoveren.”

Jaarlijks trekt Jaarbeurs bijna 2,5 miljoen bezoekers. De revitalisering van het hallencomplex is een belangrijke uitdaging. Jaarbeurs schakelt hiervoor architect Winy Maas (MVRDV) in en werkt nauw samen met de gemeente Utrecht. Duurzaamheid, leefbaarheid en populariteit zijn uitgangspunten bij de revitalisering en worden in 2018 verder uitgewerkt.

(Foto: Jaarbeurs)
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement