Nieuws

21-10-2016 14:28

PostNL kiest voor Het Klooster

PostNL realiseert een nieuw pakkettensorteercentrum op Het Klooster. Het logistieke bedrijf kocht hiertoe een kavel van zo’n 34.000 m2 op het Nieuwegeinse bedrijvenpark.

Mede door de groei van de e-commercemarkt is er een stijgende vraag naar pakketbezorging. Als antwoord op de volumestijging en om de logistieke infrastructuur te moderniseren, kiest PostNL Pakketten voor centra waar zowel de sortering als distributie op dezelfde plek plaatsvindt. Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur Pakketten en Logistiek: “We kiezen voor Nieuwegein omdat hier de mogelijkheid is om een sorteer- en distributiecentrum te bouwen met mogelijkheden zoals een crossdock en ruimte met temperatuurregeling. Daarnaast heeft bedrijvenpark Het Klooster een goede ontsluiting richting de A27 en is centraal gelegen in het verzorgingsgebied van het sorteercentrum. Ook de (toekomstige) aanwezigheid van logistieke centra op het bedrijvenpark is een van de redenen om ons juist hier te vestigen.”

In Nieuwegein zal PostNL 350 arbeidsplaatsen bieden waarvan een deel voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De oplevering van het sorteer- en distributiecentrum staat gepland in september 2017. PostNL is voornemend om op het dak 1.150 zonnepanelen te plaatsen. Die zullen zo’n 40% van het energieverbruik opwekken.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement