Nieuws

29-11-2016 11:54

Smart city door slimme meisjes

De Smart City Challenges for Girls worden georganiseerd in vijf steden waaronder Utrecht. Met dit initiatief willen Eurofiber en VHTO – een landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek – meisjes enthousiast maken voor technologie.

Op 25 november bedachten vijftig Utrechtse basisschoolmeisjes creatieve oplossingen voor alle geparkeerde fietsen in de stad. Het winnende team presenteerde een slimme en duurzame combinatie van een app en een chip, die zelfs bruikbaar is zonder mobiele telefoon. De oplossing ondersteunt niet alleen bij het parkeren van fietsen maar helpt ook om gestolen fietsen terug te vinden. Ook het probleem van zwerffietsen wordt duurzaam aangepakt: laat je je fiets te lang staan dan wordt hij gerecycled.

Brigitte Hulscher, Programmamanager Economische Zaken van Gemeente Utrecht en voorzitter van de jury, maakte samen met jurylid Pascal Peer, Finance Director van Eurofiber, het winnende team bekend. “We zijn zwaar onder de indruk,” aldus Hulscher. “Als Utrecht een smart city wil worden, dan hebben we mensen nodig die creatieve technieken kunnen verbinden aan de stad. Smart is niet alleen techniek, maar ook mensen die het moeten gebruiken en daar hebben jullie goed over nagedacht. Jullie hebben zelfs rekening gehouden met groene energie en de reputatie van de stad Utrecht.”
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement