Businessflitsen

Magazines | Utrecht Business Nr 4 2018 | Lees volledige uitgave online

Business Flitsen

Piek in vraag naar ITers

Het tekort aan ICTers heeft een nieuwe piek bereikt. Nederland had een recordaantal online vacatures voor ICT-functies: 22.801 stuks. Dit blijkt uit cijfers van Big Data vacaturetool Jobfeed waar AG Connect exclusief inzage in heeft gekregen. In het overgrote geval van de ICT-vacatures die in de afgelopen zomermaand online hebben gestaan, ging het om fulltime functies. Werkgevers zijn op zoek naar ICTers voor meer dan 32 uur per week, dat geldt voor een forse 83 procent van de ICT-vacatures. Slechts 9 procent is voor parttime ICT-banen, en een nog kleinere 7 procent is voor func-ties die zowel fulltime als parttime ingevuld kunnen worden. De dringende vraag naar ICTers brengt veel zoekende werkgevers tot het aanbieden van vaste contracten. Dit geldt voor net geen driekwart van de vacatures in augustus: 74,7 procent. Een bescheiden 11,6 procent is voor freelancewerk, en een kleine 5,2 procent van de vacatures is voor een functie met daarbij de mogelijkheid van een vast contract. Tot slot is er nog 1,8 procent waar het om detachering of een interim baan gaat. Stage- of afstudeerplaatsen vormen nog geen 1 procent van het recordaantal ICT-vacatures dat in augustus dit jaar online is geplaatst. ICT-bijbanen en -vrijwilligerswerk scoren nog minder.

De Kamer van Koophandel (KVK) introduceert een nieuwe huisstijl. Deze stijl sluit beter aan bij haar nieuwe, veel meer digitale werkwijze. De stijlaanpassing vindt gefaseerd in twee jaar plaats. Dat is goedkoper en duurzamer. In 2014 fuseerden dertien regionale kamers van koophandel, de vereniging KVK en Syntens tot één landelijke werkende orga-nisatie die als taak kreeg meer ondernemers te gaan berei-ken met 35 tot 40% minder kosten. De nieuwe KVK bereikt inmiddels meer ondernemers en ze zijn gemiddeld tevre-dener over haar dienstverlening. Tijd dus om ook de twintig jaar oude huisstijl aan te passen aan de nieuwe werkwijze. Er is een nieuw logo dat bestaat uit de kapitale letters KVK, de kleurstelling is opvallender, waardoor meer mensen haar

nog steeds verder vernieuwende digitale dienstverlening zullen opmerken. KVK vindt zelf dat de dienstverlening nog beter kan en dat ook nog meer ondernemers bereikt kunnen worden. KVK biedt namelijk veel meer dan het Handelsregister en informatie voor startende ondernemers. Minder bekend is dat ondernemers ook bij haar terecht kunnen voor uitgebreide informatie over bijvoorbeeld innoveren, internationaal ondernemen, financiering en preventie tegen cybercriminaliteit. De nieuwe stijl maakt het gemakkelijker om juist ook die onbekendere onderwerpen onder de aandacht te brengen. De vernieuwde website laat dat al deels zien.

WTC geopend door burgemeester Van Zanen

Jan van Zanen, burgemeester van gemeente Utrecht, heeft het nieuwe WTC aan het Stadsplateau 2 in Utrecht geopend. De opening vond plaats met een feestelijke ceremonie, waarbij de burgemeester van Utrecht en Ronald van der Waals, fondsmanager CBRE Global Investors, samen met de nieuwe huurders, de architect MVSA Architects, bouwer BAM en diverse dienstverleners in het gebouw, de officiële openingshandeling verrichtten. WTC Utrecht is gebouwd op een van de meest centrale locaties in Nederland direct naast Utrecht Centraal Station. Het is het eerste grote kantoorgebouw in Nederland dat binnenkort een WELL Building Standard certificaat  zal ontvangen en tevens een BREAAM-NL Excellent  ontwerpcertificaat krijgt. Het gebouw omvat ca. 29.000 m²  v.v.o. kantoorruimte verspreid over 19 verdiepingen en biedt zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken inclusief voorzieningen zoals horeca, een bemande receptie, fietsenstalling, courtesy bikes, een bedrijfsrestaurant en een meeting center op de onderste vier verdiepingen. Al voor de officiële opening is het kantoorgebouw voor circa 90% verhuurd en inmid-dels hebben de eerste huurders - waaronder The Office Operators, PropertyEuro, Navigant, Hiemstra & De Vries, Ynformed, Fleet Complete en SiRM - hun intrek genomen in het gebouw. Ook de faciliteiten zoals het Grand Café & Restaurant Metro City Kitchen, het meeting centre, de fiet-senstalling en het bedrijfsrestaurant van Vermaat zijn volle-dig operationeel. Jan van Zanen, burgemeester gemeente Utrecht zei bij de opening: Voor mij als burgemeester goed om te kunnen melden: een nieuw bedrijfsverzamelgebouw in onze mooie stad. En wat voor één. Het aantal huurders dat het WTC Utrecht al heeft weten aan te trekken, geeft aan dat dit gebouw op deze locatie en op dit moment, goed aansluit bij de behoeften van kantoorgebruikers in onze stad en regio.

KVK introduceert nieuwe huisstijl in fases

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement