Van Horssen: hoogwaardige PVC dakbedekking voor minstens 30 jaar

Magazines | Utrecht Business Nr 4 2018 | Lees volledige uitgave online

bedrijfshuisvestiging | van horssen

Voor minstens 30 jaar

Kwaliteit betaalt zich op termijn terug. Betreft het dakbedekking, dan zullen ondernemers met een vooruitziende blik liever investeren in een oplossing die uitzonderlijk lang meegaat. Het familiebedrijf Van Horssen in Aalst richt zich op die markt met hoogwaardig PVC, dat zeer zorgvuldig wordt aangebracht en tevens gewichtsvoordelen biedt.

Tekst: Aart van der Haagen

Fotografie: Aart van der Haagen, Van Horssen

Van Horssen werkt met hoogwaardige PVC dakbedekking

In de wijde omgeving van Aalst oftewel de Bommelerwaard, waar Van Horssen al sinds de oprichting in 1942 gevestigd is, bevat naar schatting tachtig tot negentig procent van de platte daken een PVC dakbedekking. Kunststof speelt een hoofdrol door vrijwel de gehele geschiedenis van de firma heen. Onze opa, Willem van Horssen, begon des-tijds met het stoppen van jute zakken, vertelt Gijsbert van Horssen. In 1949 kwam onze vader Cor bij hem werken en vier jaar daarna vervaardigden zij het eerste vrachtwagenzeil, toen nog van katoendoek en vele jaren later van Bysonyl. Vandaag de dag bestaat de door hem en broer Wim geleide zaak, die met zeventien mensen werkt, uit vier verschil-lende takken: een zeilmakerij, dakbedekking,

valbeveiliging en de fabricage van mobiele lekbakken. Ook onze drie broers zijn actief in de zaak, zegt laatstgenoemde. Een familie-bedrijf staat ergens voor. We zitten boven op de projecten en hebben directe feeling met de uitvoering. Dat geeft vertrouwen bij onze opdrachtgevers, merken wij.

Eigenlijk bij toeval

In dit artikel lichten we het onderwerp dak-bedekking uit, waarin de firma uit Aalst dertig jaar geleden eigenlijk bij toeval terechtkwam. Gijsbert van Horssen: Onze vader liet in 1987 een nieuw woonhuis bouwen en zocht voor het platte dak van de aanbouw naar een oplossing met een langere levensduur dan bitumen. De leverancier van zeildoek

kon hem daar wel verder mee helpen. PVC dakbedekking stond op dat moment nog in de kinderschoenen, maar de aannemer raakte er direct in geïnteresseerd. Dan heb ik nog wel meer werk voor jullie, zei hij. We besloten het op een beurs te introduceren en er overal ruchtbaarheid aan te geven. Heden ten dage loopt de klantenkring uiteen van kleine opdrachtgevers tot grote(re) bedrijven als Farm Frites in Oudenhoorn, Alabastine in Ammerzoden, Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem, Van den Haak Transmission in Geldermalsen, Vos Truckparts in Hedel en Zaltbommel, Vos Transport in Zaltbommel, Praxis Ede en Apeldoorn, Van Oort Transport, opslag en verhuizingen in Eck en Wiel en Tiel en

Wij verkopen niet zo zeer garantie, maar een goed dak, aldus Gijsbert (l) en Wim van Horssen.

van horssen | bedrijfshuisvestiging

de gereformeerde kerk in Amersfoort (De Lichtkring). Van Horssen legt zich toe op zowel nieuwbouw als renovatie van platte daken voor de particuliere als de zakelijke markt, van dakkapel tot bedrijfspand.

Renovatiewerkzaamheden

Een dakbedekking van PVC kenmerkt zich (mits van hoge kwaliteit) niet alleen door een lange levensduur, maar ook door een laag gewicht. Wim van Horssen: Veel construc-ties zijn vanuit een minimum berekend. Bij de steeds extremere weersomstandigheden, zoals overvloedige regenbuien en sneeuwbe-lasting, kan de draagkracht in gevaar komen. Veel bedrijfshallen zitten zelfs zodanig aan de grens, dat zonnepanelen of extra isolatie niet meer tot de mogelijkheden behoren. Daarnaast beperkt PVC door zijn lichte kleur

- grijs of wit - de warmteontwikkeling in het pand en is het onderhoudsarm. Desgewenst kan de klant het zelf schoonmaken. Een ander voordeel van PVC schuilt in het feit dat het zich perfect leent voor renovatiewerk-zaamheden. In veel gevallen hoeven we niets te slopen, maar leggen we het gewoon over de bestaande bitumen dakbedekking heen. Dat scheelt enorm in de kosten. Indien nodig verrichten we dan meteen andere bouw-kundige ingrepen, zoals het aanbrengen van extra isolatie en het vervangen van rot hout, lichtstraten en -koepels. Voor de opdrachtge-ver betekent dat één aanspreekpunt met de zekerheid van gecertificeerd personeel. Met een totaalaanpak ontzorgen wij onze klanten, zoals vastgoedeigenaren, woningcorporaties en VVEs.

Beste specificaties

Typerend voor Van Horssen, dat overigens ook groen- en ballastdaken kan aanleggen, is een onvoorwaardelijk kwaliteitsstreven. Toen wij tien, twaalf jaar geleden constateerden dat het in Nederland steeds lastiger werd om een leverancier te vinden die een product volgens onze normen aanbood, besloten wij zelf met een fabrikant om de tafel te gaan en een type PVC met de beste specificaties te laten ontwikkelen, zegt Gijsbert van Horssen. Dat voeren we sindsdien onder het private label Horaplan. We garanderen het vijftien jaar lang en gaan uit van een levensduur van dertig jaar. Echter, wij verkopen niet zo zeer garantie, maar een goed dak. De hoge eisen die we stellen zie je ook terug in de uitvoering, met ervaring vanuit onze zeilmakerij, die rekening moet houden met het esthetische aspect. Zo werken we de dakranden handmatig en dub-bel af, waarmee we krimpeffecten bij voorbaat kunnen opvangen en het risico op plooien - die voor een hogere windbelasting zorgen - minimaliseren. Dat en een serviceteam dat voortdurend paraat staat, ook voor reparaties aan bitumen en EPDM-daken, zorgt ervoor dat het bedrijf een hoge klantentrouw heeft en in de wijde regio en daarbuiten als een begrip geldt. Opdrachtgevers zeggen dat ze een Van Horssen-dak willen, soms zelfs zonder dat ze de specificaties van het product kennen.

Van Horssen B.V.

Hambloksestraat 42

5308 KN Aalst

Tel. 0418-671238

dak@vanhorssenbv.nl

Als je je specialiseert in dakbedekking, ligt het onderwerp valbeveiliging direct in het verlengde. Wim van Horssen: De wet stelt werkgevers en pandeigenaren, zoals VVEs, verplicht om gelegen-heid en middelen te bieden voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Zij dienen collectieve voorzieningen te treffen om valongelukken te voorkomen. Ter plaatse kunnen onze gecertificeerde medewerkers een risico-inventarisatie maken en een advies op maat uitbrengen. Wij voeren een breed assortiment aan valbeveiligingsproducten: borgingspunten en een horizon-tale veiligheidslijn, een ladderopstelplaats, kooi- en gevelladders en persoonlijke beschermings-middelen, zoals harnassen, valstopapparaten, vanglijnen en mobiele leeflijnen. Zelf verzorgen we de montage, inclusief eventueel benodigde keuringen. De producten zijn daarnaast ook recht-streeks te bestellen via www.vanhorssen-webshop.nl, onafhankelijk van de keuze voor dakbedek-king, dus ook bij andere toepassingen.

www.vanhorssenbv.nl

Valbeveiliging

Distributiecentrum Van den Haak Transmission, Geldermalsen.

Kerkgebouw De Lichtkring, Amersfoort.

Logistiek centrum Vos Transport, Zaltbommel.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement