Zakenautos voor het voetlicht

Magazines | Utrecht Business Nr 5 2018 | Lees volledige uitgave online

zakenautotestdag | special

De Zakenautotestdag van Utrecht Business is uitgegroeid tot een vaste waarde voor regionale autolief-hebbers. Het evenement heeft een beproefde formule; dealers van verschillende merken stellen actuele modellen ter beschikking, ondernemers testen deze autos en leggen hun bevindingen vast. Ook dit jaar was sprake van een gevarieerde én verrassende automix met voor bijna iedereen wat wils. Met dank aan dealers, deelnemers én de deelnemende locaties natuurlijk!

Zakenautotestdag

Deelnemende locaties

De BurgemeesterRaadhuisstraat 17 3461 CW Linschotenwww.deburgemeester.nl Het JagershuysJagersingel 153707 HW Zeistwww.hetjagershuys.nl

Hein KoekkoekEen zeer complete auto, met mooie materialen en een geweldig stuur. Het digitale display is heel compleet. De stoe-len zijn lekker comfortabel en het navi-gatiescherm zit op een prettige hoogte. Hij is groot, degelijk en gewoon een hele fijne en complete auto.

Ignace Feringa

Een zeer strak design en een erg mooie auto. Goede stoelen, mooi dashboard en heel direct sturen. Audiomiddelen

en navigatie zijn top, mede door de allernieuwste schermen. De prijs is, met name bij de dieselvariant, goed. Reden voor aanschaf zou de algehele uitstraling kunnen zijn.

Daphne Lodewijk

Deze auto rijdt zeer soepel. Hij is mooi afgewerkt en stil. De zit is erg comforta-bel en goed instelbaar. Op de navigatie vond ik het wat lastig te zien hoe de route loopt, maar dat zal een kwestie van wennen zijn. De achteruitrijcamera is

mooi duidelijk. Hij ziet er al met al mooi uit. Ik ben ook benieuwd naar de erva-ringen van deze auto als caravantrekker.

Alexander van de Sande Bakhuyzen

Voor rijgedrag, comfort, veiligheid, afwerking én representativiteit geef ik de 3008 een 8! Het zitcomfort is heel behoorlijk, maar voor mijn lengte (1.98m.) is er wel ruimte voor verbetering. Wat dat betreft zou voor mij de 5008 wel-licht een heel mooi alternatief kunnen zijn. Toch krijgt ook deze auto al een 8.

Dealer: Nefkens Peugeot Afgevaardigde tijdens testdag: David Joost Kamermans / Kasper Stikkelorum

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 3008 SUV

Type: Blue Lease GT-Line BlueHDi 130

Transmissie: Handgeschakeld, 6 versnelllingen

Cilinderinhoud: 1499 cc

Vermogen: 130 pk @ 3.750 tpm

Koppel: 300 Nm @ 1.750 tpm

Verbruik: 1 op 25

Acceleratie: (0 tot 100 km/u) 10,3 sec

Topsnelheid: 192 km/u

Uitrusting (speciale opties): iCockpit, 19 inch lichtmetalen velgen, touchscreen navigatiesys-teem, digitaal dashboard, full LED verlichting

Laadruimte: (in m³): 520-1482 liter

Verkoopprijs: 41.310

Leaseprijs : 749 euro (full operational,

obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: 31.580 euro

Informatie: Door Europese vakjury verkozen tot Auto van het Jaar 2017. Extreem laag gewicht, zon 200 kg lichter dan zn directe concurrenten. Dit resulteert in een lager verbruik, dynamische rijei-genschappen en betere prestaties.

www.nefkens.nl

zakenautotestdag | special

Jan de Harder

De uitstraling is prachtig, zowel van binnen als buiten. Erg representatief. Het zitcomfort is oké, maar achterin was de instap wat krap. De navigatie is erg mooi en volledig aan te passen aan de eigen smaak. De prijs-kwaliteitverhouding is goed, qua design en afwerking is de auto prachtig. Ik zou m aanraden aan mede-werkers.

Peter Hak Soepel rijgedrag, comfortabel en met veel veiligheidsfeatures. De afwerking is

degelijk en de uitstraling zeer representatief. Het zitcomfort is goed. Je krijgt goede en hoge kwaliteit voor een nette prijs. Uitstraling en rijcomfort zouden een reden kunnen zijn om deze auto aan te schaffen. Voor mij zeker een aanrader.Hein Koekkoek Een mooie bolide. Zeer mooi afgewerkt en hoge kwaliteit materialen. Het zitcomfort is prima, echte Franse souplesse. Het digitale dashboard is prachtig, met een groot navigatiescherm

en geweldige audio. Een prima auto en in mijn ogen echt waar voor je geld. Ook de sportstand is geweldig.Ignace FeringaEen buitengewoon mooie auto, zeer apart. Hij oogde voor mij in eerste instantie wat krap, maar blijkt toch voldoende ruimte te bieden. Vooral voor de dieselvariant is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Van mij krijgt ie een 8!

Dealer: Nefkens Peugeot Afgevaardigde tijdens testdag: David Joost Kamermans / Kasper Stikkelorum

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 508

Type: Blue Lease Allure BlueHDi 130 EAT8

Transmissie: Automaat, 8 versnellingen

Cilinderinhoud: 1499 cc

Vermogen: 130 pk @ 3.750 tpm

Koppel: 300 Nm @ 1.750 tpm

Verbruik: 1 op 27

Acceleratie: (0 tot 100 km/u) 9,9 secondenTopsnelheid: 208 km/u

Uitrusting (speciale opties): iCockpit, 8-trapsautomaat, 10 inch navigatiescherm, digitaal dashboard, full LED verlichting

Laadruimte: (in m³): 487-1537 liter

Verkoopprijs: 41.950 euro

Leaseprijs: 769 euro (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: 37.690 euroExtra informatie: Looks van een berline (sedan), maar is eigenlijk een vijfdeurs coupé, met praktische hatchback kofferbakklep. Design bevat knipogen naar de klassieke Peugeot 504 Coupé. De testauto heeft de laagste CO2-uitstoot in zn klasse: 98 gram/kmwww.nefkens.nl

special | zakenautotestdag

profiel | nefkens

In 1878 legde de molenaar Jan Nefkens uit Amersfoort met de verkoop van voertuigen de basis van het bedrijf dat zijn naam zou dragen. De eerste auto in de Amersfoortse reparatie-inrichting` was een De Dion-Bouton uit Frankrijk. In die tijd reden nog maar een paar honderd autos rond in Nederland, Jan en zijn zoons waren dus echte pioniers. De gebroeders Nefkens Piet en Antoon, zoons van Jan bezaten toekomstvisie en een enorm doorzettings-vermogen. Zij bouwden hun bedrijf in hoog tempo uit. Onlosmakelijk verbondenSinds 1933 is de naam Nefkens onlosma-kelijk verbonden met het Franse automerk Peugeot. Inmiddels is Nefkens uitgegroeid tot de grootste Peugeot-dealer van Nederland. Landelijk telt Nefkens 23 vestigingen, waarvan 9 showrooms in de regio Midden-Nederland. De rijke historie en jarenlange ervaring in mobiliteit hebben gezorgd voor een loyale klantenkring.

Helemaal bij de tijdPeugeot heeft een compleet modellen-gamma dat zich in rap tempo vernieuwt. Naast de Peugeot 3008 SUV (Auto van het Jaar 2017) is er ook een extra ruime 5008 SUV met zeven zitplaatsen en een 2008 SUV als compact alternatief. Onze zakelijke best-seller, de Peugeot 308, is dit jaar gefacelift waardoor hij qua looks en technologie weer helemaal bij de tijd is. De compacte 108 blijft onverminderd populair. Het is duidelijk: de nieuwe leeuwen veroveren steeds meer de harten van de consument.International van of the Year 2019Nefkens bedient daarnaast ook ondernemers en zakelijke klanten. Naast personenautos worden ook de bedrijfsautos van Peugeot hoog gewaardeerd. De nieuwe Peugeot Partner is nog maar net in de showroom en nu al uitgeroepen tot International van of the Year 2019. Daarnaast heeft een onafhanke-lijke jury van journalisten en fleet-owners de Peugeot Expert uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2019.

One stop shopNefkens biedt naast de verkoop en het onderhoud van Peugeots een compleet aan-bod van mobiliteitsdiensten aan. Zo kunt u er terecht voor zowel zakelijke als private lease, financiering, schadeherstel en wagenpark-beheer. Daarbij staan gemak, transparantie en betrouwbaarheid centraal. Nefkens blijft het centrale aanspreekpunt voor al deze diensten en voor de klant een one stop shop. Een persoonlijke benadering en hoge klanttevredenheid, dat is waar Nefkens zich mee onderscheidt. Wilt u dit zelf ervaren? Stap binnen in de wereld van Peugeot, bij Nefkens natuurlijk!

www.nefkens.nl

Nieuwe leeuwen bij Nefkens Peugeot

In deze editie van Utrecht Business stellen wij de nieuwe leeuwen van Nefkens Peugeot graag aan u voor. Tijdens de Zakenauto Testdag lieten wij (nog vóór de officiële introductie) lezers rijden met de nieuwe generatie Peugeot 508. Dit nieuwe vlaggenschip werd vergezeld door de Peugeot 3008 SUV, vorig jaar bekroond tot Auto van het Jaar 2017. Naast deze mooie modellen delen wij hier graag een stukje historie over de grootste Peugeot-dealer van Nederland.

Ignace Feringa

Een mooie en strakke auto die luxe uitstraalt. De stoelen zijn fijn en goed verstelbaar. Qua audio en navigatie werkt alles perfect. Bovendien is het allemaal heel overzichtelijk. De prijs-kwaliteitver-houding is heel gunstig, dat zou meteen een reden kunnen zijn om de auto aan te schaffen.

Hein Koekkoek

Een fijne en complete auto die soepel rijdt. Daarnaast een mooie afwisseling

tussen elektrisch rijden en benzine. Wel voel je die omschakeling steeds. De stoelen zijn goed en stevig. De navigatie werkt prima. Voor een hybride auto vind ik de prijs-kwaliteitverhouding erg scherp. Hoewel hij niet voor mij persoonlijk bestemd is, vind ik het een prima auto.Eric Jan BoerDe eerste indruk van de auto was zeer goed. Rijgedrag, comfort, veiligheid, afwerking en representativiteit zijn

allemaal dik in orde. Hetzelfde geldt voor de navigatie en de extra visuele middelen die in de auto terug te vinden zijn.Jaap KriesEen mooie auto met een prettig rijgedrag. De stoelen zitten prima en de navigatie is mooi en overzichtelijk. De prijs-kwaliteitverhouding is in mijn ogen goed. Al met al een prettige auto die ik zeker zou aanraden.

Dealer: FordStore Ford Utrecht Afgevaardigde tijdens testdag: Ernest Kroon

Specificaties

Merk: Ford

Model: Mondeo

Type: HEV Titanium X

Transmissie: eCVT automaat

Cilinderinhoud: 1999 cc

Vermogen: 140kW / 187pk

Koppel: 300 Nm

Verbruik: (1 op 22,7 ) gemeten volgens WLTP

Acceleratie: (0 tot 100 km/u) 9,2 s

Topsnelheid: 187 km/u

Uitrusting (speciale opties): Titanium x HEV Pack incl. Connectivity Pack + Adaptieve Cruise Control, X-Pack + BLIS (HEV), Opblaasbare gordels achter 10-weg verstelbare en verwarmbare voorstoelen voor

bestuurder en passagier en volledig lederen bekleding

Verkoopprijs: 38.290,-

Leaseprijs : 626,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: 33.990,-

Informatie: www.schakelautogroep.nl

special | zakenautotestdag

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement