Artikel

14-06-2017 15:54

Kantoorruimte huren in Utrecht? Zo bepaal je welk type kantoor je nodig hebt!

Je wilt als bedrijf een kantoorruimte huren in Utrecht, maar welk type kantoor heb je eigenlijk nodig? Er is niet meteen een correct antwoord op te geven, dit is afhankelijk van de wensen en eisen van je onderneming op het gebied van kantoorruimte, exacte locatie en eventuele services en voorzieningen. Toch kun je door middel van dit blog bepalen welk type bij jouw bedrijf past.’


Vier typen kantoorruimte
Simpelweg zijn er vier verschillende typen kantoren: werkplekken, kantoorunits, grote kantoorruimten op maat en natuurlijk vergaderruimten. Natuurlijk heeft ieder type ook veel synoniemen. Een werkplek wordt ook wel coworking genoemd en een kantoorunit betekent hetzelfde als een kantoorkamer.

(Flex)werkplek
Dit is te onderscheiden in een flexplek of een vaste werkplek. Bij een flexplek heb je geen vaste werkplek, maar werk je op een plek die ‘vrij’ is in de open werkruimte. Een flexibele werkoplossing. Als je een vaste werkplek huurt, dan beschik je over een eigen bureau. Ook wel prettig, je eigen plekje. Een flexplek is doorgaans goedkoper dan een vaste werkplek.

Kantoorunit
Wanneer je een kantoorunit huurt, beschik je over een eigen afgesloten ruimte. Dit kan prettig zijn als je op zoek bent naar privacy. Regelmatig zijn kantoorunits, ook wel kantoorkamers genoemd, voorzien van kantoormeubilair of zelfs volledig ingericht. Richt je liever zelf je eigen kantoor in? Geen probleem, kantoorunits zijn ook als een kale ruimte te huren.

Grote kantoorruimte op maat
Bij een grote kantoorruimte op maat heb je de beschikking over een grote kale kantoorruimte, waar geen kantoormeubilair aangeleverd is. Hier moet je dus zelf voor zorgen. De ruimten worden af en toe gestoffeerd opgeleverd, maar regelmatig ook casco. In dat laatste geval heeft je ruimte nog geen wandbekleding en tapijt bijvoorbeeld.

Vergaderruimte
Zoals het woord al zegt, wanneer je een vergaderruimte huurt dan beschik je over een ruimte waar je een meeting kunt plannen.

Weet je al wat je nodig hebt? Nee, zie de onderstaande stellingen en bepaal jouw ideale kantoortype!

Stelling 1: Ik wil wel een kantoor in Utrecht huren en heb weinig privacy nodig

Dan raden we je een flexplek in de open werkruimte aan. Het is bovendien de goedkoopste werkoplossing. Toch wel graag een eigen bureau? Ga dan voor een vaste werkplek.

Stelling 2: Ik wil een eigen kantoor in Utrecht met privacy en ons bedrijf bestaat uit maximaal 15 personen

Dan past een kantoorunit perfect. Je hebt bovendien ruimte om door te groeien of om te krimpen. Kantoorunits zijn namelijk beschikbaar vanaf 10 m2 tot en met 150 m2.

Stelling 3: Ik wil een gehele kantoorvloer of een grote kantoorruimte op maat in Utrecht

Vaak is dit de meest geschikte optie voor bedrijven met meer dan 15 werknemers. Vaak krijg je bij een grote kantoorruimte op maat ook de beschikking over een eigen vergaderruimte en/of keuken.

Stelling 4: Ik zoek een ruimte om te vergaderen in Utrecht of omstreken

Het zal je niet verbazen: ga voor een vergaderruimte.

Nog steeds twijfel over de beste optie? De meest geschikte kantoorruimte huren, dat doe je bij SKEPP!