Artikel

20-07-2017 12:04

Glass & Bottles: prachtige kantoorlocatie om te werken, meeten en netwerken

Het is een loftachtig gebouw, wordt ‘The Penthouse’ genoemd en bestaat voor 98% uit glas. We hebben het over Glass & Bottles, een kantoor in Utrecht Papendorp. Dé plek om te vergaderen, presenteren, netwerken maar bovenal om rustig te werken. Het kantoor staat bomvol met design items van bekende merken, een prachtlocatie.


Bij de inrichting is rekening gehouden met het ‘huiskameridee’. Sam Bezzari, eigenaresse van Glass & Bottles, licht toe hoe dit kantoor, waar je kantoorruimte huurt, tot stand kwam: “Wij zochten kantoorruimte, bekeken vele locaties maar geen enkele locatie was af volgens ons. Dan vonden we de receptiehal bijvoorbeeld prachtig, maar de kantoren niet.” En zodoende ontstond het plan om zelf een kantoor te creëren. “We wilden iets met design, waar je mensen kunt ontvangen. Een open kantoor, wat eventueel ook af te schermen is.” Dit alles vat ze samen onder de term ‘huiskameridee’.

Presenteren doe je in de ‘huiskamer’
Als je kantoorruimte huurt in Utrecht bij Glass & Bottles maak je gratis gebruik van de vergaderruimte, die overigens ook beschikbaar is voor niet-huurders. De ‘huiskamer’, één van de algemene ruimten, is een prachtige plek om een presentatie te geven aan een groep mensen. Ook een groot voordeel van dit kantoor: de buitenruimte. Op dit moment wordt daar gewerkt aan een buitenkeuken en een dakterras. In de kantoorunits is de temperatuur zelf in te stellen, bovendien zijn deze ruimten geluidsdicht.

Gericht op design; bekende merken prijken in het kantoor
In dit bijzondere kantoor schitteren de design items, die de allure en de kwaliteit van deze locatie onderstrepen. Design lampen, retrokoelkasten, een volledig glazen afzuigkap, in het oog springende tapijten maar ook fraaie tafels en stoelen. Meubilair van bekende merken als Marcel Wanders, Vitra, Moroso, Eames en Hay vind je door het gehele kantoor. “Het zijn mooie dingen, het creëert het ‘samengevoel’. Topkwaliteit!”, zegt Bezzari.

Prachtkeuken met enorme wijnmuur
Het is waarschijnlijk het paradepaardje van Glass & Bottles: de enorme wijnmuur met 160 wijnen in combinatie met de wijnkoelkast. Alle bekende wijnen, maar ook minder prominente wijnen schitteren op de prachtmuur. Wat een combinatie: ruimte om te werken, meeten, presenteren, ontspannen en bovendien een plek waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.