Column

19-10-2023 09:47

4 redenen om te vergaderen op locatie

Mensen kunnen in eerste instantie een beetje tegenstribbelen om te vergaderen op een externe locatie in Utrecht vanwege de extra kosten en de tijd die het kost om er naartoe te gaan. Maar eigenlijk zijn er heel wat voordelen als je kiest voor een externe congreslocatie. Je vraagt je misschien af waarom dit zo goed kan zijn voor jouw bedrijf. Lees hier meer over de redenen om buiten de deur te vergaderen.

Meer creativiteit bij deelnemers

Een van de meest in het oog springende voordelen van vergaderen op locatie is dat het de creativiteit stimuleert. Als je altijd op dezelfde plek vergadert, kan dat leiden tot een gebrek aan nieuwe ideeën en inspiratie. Maar een nieuwe omgeving kan juist een bron van creativiteit (en inspiratie) zijn. Bovendien kunnen externe vergaderlocaties zoals die van ruwenberg.nl extra inspiratie bieden door hun unieke inrichting en locatie. Denk aan vergaderplekken te midden van prachtige natuur of plekken met een bijzondere sfeer, zoals een Balinese setting in Utrecht.

Minder reistijd

Het kiezen van een externe vergaderlocatie kan eigenlijk reistijd besparen, vooral als je collega's van verschillende plaatsen samenkomen. Het is handig om een locatie te kiezen die voor iedereen goed bereikbaar is. Niemand wil immers urenlang in de auto of trein zitten om er te komen. Maak de reistijd dus kort! Als je met klanten of partners vergadert, kun je een locatie kiezen die voor hen het makkelijkst te bereiken is. Het kan zijn dat jij dan wat verder moet reizen, maar dit komt de zakelijke relatie ten goede.

Ongestoord vergaderen

Hoewel het gezellig kan zijn om collega's op kantoor te hebben, is het niet altijd de beste plek om echt productief te zijn. Soms kunnen collega's op kantoor voor afleiding zorgen. Op een externe vergaderlocatie in Utrecht is de kans op afleiding kleiner. Resultaat? Je kunt ongestoord vergaderen en je ook daadwerkelijk concentreren op de bespreking.

Het maakt vergaderen leuk

Vergaderingen op kantoor kunnen soms saai en langdradig zijn, maar vergaderen op een externe plek biedt de kans om het leuk en aangenaam te maken. Externe vergaderlocaties zijn vaak mooi ingericht en hebben bepaalde arrangementen (aan jou de keuze) waarbij je bijvoorbeeld van een heerlijke lunch kunt genieten. Vaak hebben ze ook oneindig veel soorten Nespresso koffie en thee, waardoor het meer een uitje wordt waar iedereen ook echt naar uitkijkt. Er zijn zo nog meer voordelen aan extern vergaderen. Je hebt namelijk toegang tot alle hulpmiddelen (whiteboard, beamer, etc) en het opkomstpercentage is ook vaak hoger. Dus, probeer het eens uit!
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement