Nieuws

09-10-2018 09:04

HeelUtrechtU awards uitgereikt aan vier inspirerende organisaties

Tijdens het openingsweekend van Climate Planet in Utrecht zijn gisteravond vier HeelUtrechtU-awards uitgereikt aan inspirerende Utrechtse organisaties die zich inzetten om de Global Goals te behalen. Het Hof van Cartesius, Fungi Factory, de Economic Board Utrecht en het Zero Waste Project ontvingen de award uit handen van Krispijn Bertoen (directeur Social Impact Factory Utrecht) en Fabrice Luijten (voorzitter Utrecht4GlobalGoals).

De HeelUtrechtU-awards zijn in het leven geroepen door stichting Utrecht4GlobalGoals. De award wordt gegeven aan inspirerende Utrechters die met hun initiatief bijdragen aan het behalen van de Global Goals: 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die opgesteld zijn om in 2030 een einde gemaakt te hebben aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. 193 landen steunen en werken aan de Global Goals. Op www.HeelUtrechtU.nl kunnen Utrechters terecht voor praktische tips hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Het Hof van Cartesius 
Het Hof van Cartesius biedt groene werkplekken midden in Utrecht en is een proeftuin voor circulair bouwen en ondernemen. Je kunt hier je eigen werkplek afbouwen in paviljoens rondom een groene semi-openbare binnentuin en hierdoor de rust van werken in de natuur ervaren. Hier komen creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap samen in een laagdrempelige ontmoetingsplek is, in de wijk én voor de stad.
 
Fungi Factory
Fungi Factory gelooft dat er slimmere manieren zijn om met afval om te gaan en voedsel te produceren. Beter voor mens, maatschappij en natuur. Samen met lokale partners zetten zij stedelijk afval om in lokale voeding zoals oesterzwammen. Daarnaast creëren zij bewustwording en maken circulariteit zichtbaar en binnen handbereik voor iedereen.
 
De Economic Board Utrecht
De EBU zet zich in om duurzaamheid bij bedrijven onder de aandacht te brengen. Een recent succesvol voorbeeld is de Healthy Urban Office Challenge waarbij in de regio op zoek werd gegaan naar inspirerende organisaties met ambitieuze projecten om kantoorpanden groen, gezond en slim te maken.
 
Het Zero Waste Project
Zussen Nicky en Jessie Kroon besloten als experiment een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels zijn ze bijna vier jaar verder en uitgegroeid tot de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland. In september 2018 lanceerden ze in Utrecht het Plasticdieet. Het Zero Waste Project maakt op een positieve manier een andere levensstijl toegankelijk en laagdrempelig.