Nieuws

29-01-2019 13:38

Productaankondiging: logistieke productie data met innius 2.0

De integratie van logistieke productie- en machine data

We zijn enorm enthousaiast om 2019 te beginnen met een nieuwe product release: innius 2.0. Er zijn verschillende aspecten van deze release, maar het belangrijkste is het nieuwe logistieke productie data rapport. De integratie van logistieke productie data met machine data is een belangrijke mijlpaal. Voor productiebedrijven die gebruik maken van een extern systeem zoals ERP of MES om hun productie aan te sturen en te beheren, levert dit interessante nieuwe inzichten op.

Wat doet het logistieke productie data rapport?

Onze filosofie bij innius is dat we verder moeten gaan dan alleen machine data verzamelen en analyseren. Wij willen ervoor zorgen dat machine data echt bedrijfswaarde genereert. Het rapport met logistieke productie data doet dat. Het combineert en visualiseert ERP- / MES-productieorders met de bijbehorende machine data. Dit biedt krachtige inzichten zoals de productie-efficiëntie, materiaalkosten, energieverbruik, kwaliteit en verspilling per productieorder. Voor veel productiebedrijven maakt dit inzicht in hun activiteiten mogelijk die voorheen niet mogelijk waren. Door deze verschillende inzichten per productieorder exact te definiëren, kunnen commerciële beslissingen over prijzen veel nauwkeuriger worden genomen. Deze inzichten kunnen ook worden gebruikt om te werken aan kostenbesparingsstrategieën.

Een praktisch voorbeeld: bakkerijproductie

Dit hypothetische voorbeeld legt uit hoe het logistieke productie data rapport praktische waarde kan creëren.

Pharos bakkerij heeft een productielijn die witte, volkoren- en tijgerbroodjes produceert. De bakkerij gebruikt een ERP-systeem om productieorders te genereren. Het aantal productieorders en de hoeveelheden van elk besteld broodsoorten verschilt van dag tot dag. Ingrediënten zoals bloem, zout en gist worden in bulk besteld en gebruikt zoals elk productrecept vereist. Verspilling en bederf wordt niet of nauwelijkst geregistreerd.

Maar dan begint de bakkerij met innius. De machines van de productielijn, samen met het ERP-systeem zijn met innius gekoppeld. In de innius Operations-app worden handmatige sensoren gebruikt om afval te controleren en de feedback door te geven.

Wanneer elke productieorder is voltooid, kan de productiemanager het rapport met logistieke productie data gebruiken om een ​​gedetailleerde analyse van de bijbehorende machine data uit te voeren. Dit kan snel en eenvoudig worden gedaan, zonder data elke keer opnieuw (handmatig) te uploaden en configureren. Op basis van zijn bevindingen kan de productiemanager de volgende conclusies trekken:

  1. Na het maken van een partij volkorenbrood, vergt de machine veel meer reiniging, vergeleken met de andere broodsoorten. Dit is om ervoor te zorgen dat geen van de zaden en granen andere broodsoorten besmet.
  2. De energie die nodig is om tijgerbrood te mengen is 17% meer dan wat nodig is om andere broodsoorten te mengen.
  3. Wit brood zorgt er kennelijk voor dat de verpakkingsmachine meer stuk gaat dan bij andere soorten brood, waardoor het product bederft door onjuiste verpakking.
  4. Er is ontdekt dat personeel de ovens tussen batches niet uitschakelt zoals de procedure hen opdraagt.
  5. Tijgerbrood resulteert in meer verspilling en bederf in vergelijking met de andere broodsoorten.

Daardoor kunnen de volgende acties worden ondernomen:

  1. Batches van volkorenbrood kunnen worden verplaatst naar het einde van elke shift, zodat de extra reiniging samenvalt met de algemene reiniging die toch plaatsvindt tussen de shifts. Dit bespaart tijd en verlaagt de kosten.
  2. De extra energie die nodig is om tijgerbrood te mengen, wordt meegenomen in de kostprijsberekening.
  3. Beslissingen kunnen worden genomen over waar de machine kan worden geoptimaliseerd of vervangen.
  4. Binnen innius is een melding gemaakt om de productiemanager te waarschuwen als de oven langer dan 2 minuten zonder brood in de oven aan blijft staan.
  5. De kostprijzen voor de verschillende broodsoorten zijn bijgewerkt om het verschil in verspilling en bederfkosten te onderbouwen.

De impact op het bedrijf is dat de bakkerij van Pharos de productiecapaciteit heeft kunnen vergroten, de kwaliteit van zijn witte- en tijger-varianten heeft kunnen verbeteren, minder afval heeft kunnen produceren en veel nauwkeurigere kostencalculaties heeft. Dientengevolge kan de prijs van tijgerbrood enigszins worden verhoogd, terwijl die van volkoren en wit brood kan worden verminderd.

Wilt u meer weten?

De kracht van innius gaat veel verder dan de logistieke productie data van de bakkerij-industrie. Als u persoonlijk advies wilt over hoe innius waarde kan creëren voor uw bedrijf, neem dan vandaag nog contact met ons op.Informatie over de auteur

richardcrowter | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Innius | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Galvanistraat 48a
6716 AE
Ede
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement