Column Greyt: Overzicht, rust en structuur, zodat de ondernemer kan ondernemen

Magazines | Utrecht Business Nr 1 2019 | Lees volledige uitgave online

financieel management column

'Overzicht, rust en structuur, zodat de ondernemer kan ondernemen'

Johan de Boer, woonachtig in Utrecht, heeft ruim 25 jaar ervaring als Controller, Financieel Manager en CFO. Het cre?ren van overzicht, rust en structuur is zijn doel. Dit doet hij nu bijna drie jaar als zelfstandig Finance professional vanuit de netwerkorganisatie Greyt.

Waar bij grotere bedrijven altijd wel een ervaren CFO rond loopt, is dit in het MKB niet altijd het geval. Toch is de vraag naar die ervaring even groot. Vanuit die behoefte is zes jaar geleden Greyt ontstaan, een landelijk team van 20+ CFO's en controllers. We werken als part time CFO's of controllers, brengen veel ervaring met ons mee, hebben in vrijwel elk denkbare branche onze sporen verdiend. Dit geeft een prachtig palet, waar veel bedrijven hun voordeel mee doen. Ik ben vooral thuis in de vastgoedsector, maar kan ook in de bouw- en installatiesector uit de voeten.

Ik geloof niet in het model van de dure adviseur die een advies neerlegt en daarna weer vertrekt. Ik sta voor mijn adviezen en voer die ook graag uit. Het begint vaak met een korte, intensieve periode. Op een gedegen wijze richten we ons op het cre?ren van overzicht, rust en structuur.

Voor vrijwel alle ondernemers, die ik heb geholpen, fungeer ik nog steeds als klankbord en begeleid ik de mensen die bij de financi?n van hun bedrijven betrokken zijn. Dat varieert van een dag per week tot een paar uur per maand. Ik blijf dan hameren op goede, regelmatige rapportages. Maar ik richt me vooral op de wat langere termijn, vertaal de plannen van de ondernemer in een prognose. Dit werkt dan ook weer goed richting betrokken banken en investeerders.

Een ondernemer die zich weer 100% kan focussen op ondernemen, dat is het mooiste compliment dat ik kan krijgen.

Johan de Boer

Johan.de.boer@greyt.nl / www.greyt.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement