Path? Utrecht Leidsche Rijn: Pioniers in alle

Magazines | Utrecht Business Nr 2 2019 | Lees volledige uitgave online

Wie denkt aan Path? zal in eerste instantie waar-schijnlijk denken aan film. De naam is onlosma-kelijk verbonden aan de bioscoopketen die het in eerste instantie is, maar in gesprek met Coen Hoozemans, theatermanager bij Path? Utrecht Leidsche Rijn, blijkt het bekende rode pand aan de A2 nog veel meer mogelijkheden te bieden dan het vertonen van films alleen. "Er gebeurt hier echt heel erg veel en dat vind ik ook het leu-ke aan deze vestiging in vergelijking met andere bioscopen", geeft Hoozemans aan. "We draaien uiteraard films, maar zijn ook het toneel voor productpresentaties, vergaderingen, borrels en andere zakelijke meetings."

Tegelijkertijd

Gevraagd naar voorbeelden, lepelt Hoozemans ze moeiteloos op. "Disney verzorgde hier vorig week bijvoorbeeld haar presentatie van de plan-nen voor de komende tijd aan de Nederlandse bioscopen. Dan staat hier de hele foyer vol met collega's en stakeholders en toont Disney korte 'shizzles' van films die in de nabije toekomst gaan verschijnen." Een week eerder vond een hele andere zakelijke bijeenkomst plaats. "Toen waren we het toneel voor een groot IT-congres, waarbij zo'n vijfhonderd IT-ers door het hele gebouw aanwezig waren. Hun plenaire sessie vond plaats in de grote zaal, maar er waren ook

Vijf jaar geleden verrees Path? Utrecht Leidsche Rijn op een leeg stuk grasland boven de A2. Een eenzaam rood gebouw, dat vijf jaar later het trotse middelpunt van een nieuw stuk Utrecht vormt. Leidsche Rijn is om het gebouw heen gegroeid en dat draagt volop bij aan de ontwikkeling van Path? als bioscoop, maar zeker ook als een bijzondere plek voor zakelijke meetings en evenementen, met een rooftoplocatie met uitzicht over Utrecht als kers op de taart.

'Pioniers in alle opzichten'

Path? Utrecht Leidsche Rijn

activiteiten in vier subzalen. Ondertussen lopen dan ook nog bezoekers rond die gewoon naar de film gaan, zonder dat de groepen elkaar tegen komen. Dat is echt het mooie van deze locatie, er kan heel veel tegelijkertijd plaatsvinden."

Rooftop

Het gebouw is ook daadwerkelijk met die gedachte in het achterhoofd ontwikkeld, geeft Hoozemans aan: "Het is erg hoog en groot en dat heeft als voordeel dat je op elke verdieping iets kunt doen, zonder dat je last van elkaar hebt. Elke verdieping heeft ook zijn eigen foyer die gebruikt kan worden. Als hier tweehonderd advocaten zitten, dan kun je op de vierde ver-dieping honderdvijftig basisschoolleerkrachten bijscholing geven en op de zesde verdieping een film vertonen." Het dakterras bovenop het pand is uniek en bij uitstek geschikt om van een zakelijke bijeenkomst iets ?cht bijzonders te maken. "Je kunt film kijken op het dak, waarbij je ook over de hele stad heen kijkt. Dat heeft geen enkele andere bioscoop. Je kunt er ook je congres afsluiten of beginnen, een barbecue en een bar neerzetten of een feest of borrel houden. We hebben zelfs al auto's op het dak gehad en een toneelvoorstelling opgevoerd zien

Locatie Path? Utrecht Leidsche Rijn

worden met de stad Utrecht als achtergrond. Er kan h??l veel. Het is niet grenzeloos, maar de grenzen worden wel opgezocht."

Presentaties

De zalen van Path? Utrecht Leidsche Rijn zijn ook ideaal om te gebruiken bij bijvoorbeeld presentaties en andere toespraken. De zaal is er al, net als het scherm en de projectoren. "Bij de bouw is boven-dien al rekening gehouden met evenementen", geeft Hoozemans aan. "Zo is er meer ruimte aan de voorzijde gelaten, zodat je echt een podium hebt en zijn bijvoorbeeld ook de aansluitingen allemaal makkelijk te bereiken. Het is bijna 'plug and play', waarbij de technische dienst het allemaal zo voor-bereidt dat je als presentator binnenkomt, je laptop aan een kabeltje hangt en kunt beginnen. En je hebt met topkwaliteit beeld en geluid te maken. Het is best stoer om je verhaal op een doek van negentien meter achter je te zien. Dan blijft die boodschap wel hangen hoor."

Leidsche Rijn

Het succes van Path? Utrecht Leidsche Rijn zal de komende tijd alleen nog maar groter worden, zo is de verwachting. Leidsche Rijn heeft zich de afgelopen jaren namelijk snel ontwikkeld tot een volwaardig stadsdeel van Utrecht, waarbij Path? gerust als pionier gezien mag worden. "We waren inderdaad de eerste die zich hier vestigde, als het enige gebouw in een winderig weiland", herinnert Hoozemans zich nog. "Nu groeit het volop om ons heen. Woningen, een stadstuin, scholen, winkels, een station, een hotel...fantastische ontwikkelingen voor ons. Vanaf het station ben je vanaf hier in vijf minuten op Utrecht Centraal. In het begin waren we vooral de buurman bij wie nieuwkomers een ladder kwamen lenen, maar inmiddels zitten we gewoon middenin de stad."

Pionier

Het pionieren is sowieso iets dat onlosmakelijk met Path? verbonden is. Dat deden de oprichters van de bioscoopketen al en die innovatiedrang is er nu nog altijd. "Bij Path? Nijmegen wordt op het moment bijvoorbeeld hard gewerkt aan een 4DX-zaal, als eerste bioscoop in Nederland", vertelt Hoozemans. "Maar je ziet het ook in het onderhoud van de onze panden. Regelmatig strippen we een zaal volledig en bouwen we 'm opnieuw op, gewoon omdat we vinden dat iets dan beter kan. We willen echt de nummer ??n blijven en dat lukt alleen door goed te blijven investeren."

Gastvrij

Ook gastvrijheid is daarbij een belangrijk wapen dat Path? hanteert. "Ik durf best te zeggen dat we daar hier erg goed in zijn", stelt Hoozemans. "We weten hoe we onze zakelijke gasten moeten benaderen, dat is heel anders dan een oma die met haar kleinkinde-ren naar de film gaat natuurlijk. Het vergt een andere toon en aanpak en dat vinden onze mensen ook zo leuk aan het werk hier. Geen dag is hetzelfde, ook dankzij de breedheid in de evenementen. De ene dag is er een presentatie van een speelgoedfabrikant en staat het hier vol met nieuw speelgoed, de andere dag vindt er bijscholing voor psychologen plaats over een diagnostisch onderwerp. Het is zeer veelzijdig en ook zeker niet zo dat alleen grote partijen hier terechtkunnen. Met een kleine groep kun je hier ook een vergaderzaal gebruiken en met vijftig personen kun je prima in een bioscoopzaal je presentatie hou-den. Met een afsluiting op het dak met een barbecue en een bar...dan heb je echt een topdag hoor."

Path? Utrecht Leidsche Rijn

Berlijnplein 100

3541 CM Utrecht

Meer informatie: www.pathebusiness.nl

"We weten hoe we onze zakelijke gasten moeten benaderen"

Path? Utrecht Leidsche Rijn Locatie

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement