Nieuws

07-09-2017 15:05

Opnieuw 100.000 euro voor buurtverbetering

Het StimuleringsfondsXL stelt 100.000 euro beschikbaar voor lokale projecten in Utrecht, Vleuten, De Meern, Nieuwegein en Harmelen, die de buurt sterker maken. Initiatiefnemer Rabobank Utrecht wil op deze manier particulieren en organisaties helpen bij de start van projecten op het gebied van financiële educatie, ondernemerschap, participatie, duurzaam wonen en het creëren van een betere en duurzamere lokale voedselketen.

Elk jaar schenkt Rabobank Utrecht een deel van haar winst aan de lokale samenleving. Uitkering van dit “coöperatief dividend” gebeurt onder meer via het StimuleringsfondsXL. Dit is in het leven geroepen voor projecten die de omgeving sterker maken.

Een jury van medewerkers en ledenraadsleden van de bank kiezen uit alle inzendingen acht finalisten. “Onze medewerkers helpen deze finalisten om het plan te vervolmaken zodat het financieel goed in elkaar zit en goed uitvoerbaar is. Ook helpen we met de promotie van het plan,” zegt Annemarie van den Berg, directievoorzitter van de Rabobank Utrecht.

Op de foto de winnaars van 2016. Plannen kunnen dit jaar nog tot en met 17 september worden ingediend via www.stimuleringsfondsxl.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement