Nieuws

11-10-2017 10:54

Werkspoorkwartier wordt circulaire broedplaats van Utrecht

Het Utrechtse college gaf groen licht voor een creatief en circulair Werkspoorkwartier. Het huidige bedrijventerrein transformeert de komende vier jaar tot een aantrekkelijk vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve startups. Het Werkspoorkwartier wordt dé circulaire broedplaats van Utrecht.

Eyecatcher in het gebied is de Werkspoorkathedraal, recent nog winnaar van de Rietveldprijs. Deze verlaten industriehaven verandert in een ontmoetingsplek met duurzame horeca. De Voorbewerkingsloods van Werkspoor wordt circulair gerenoveerd. En op een verwaarloosde groenstrook langs het spoor verrijst het circulaire Hof van Cartesius. Leden van deze coöperatie bouwen zelf hun werkplek uit gebruikte materialen. Ook zijn ruim veertig studenten van Hogeschool Utrecht, HKU en Universiteit Utrecht actief in het gebied. Zij voeren er onderzoek en projecten uit.

Het Werkspoorkwartier verenigt gebouweigenaren en -ontwikkelaars met mkb-bedrijven uit de bouw- en maaksector en Utrechtse kennisinstellingen in een ambitieus consortium. Met ruim 10.000 m2 nieuwe bedrijvigheid en meer dan tweehonderd nieuwe banen bevordert het gebied de regionale concurrentiekracht.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement