Nieuws

13-08-2018 16:51

Investeerders steken wereldwijd meer geld in start-ups

Het afgelopen kwartaal ontvingen start-ups 20 procent meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal staken investeerders ruim 70 miljard dollar in beginnende technologiebedrijven, zo meldde KPMG. De investeringen in jonge technologiebedrijven in Azië stegen het hardst. Van 20,5 miljard dollar naar bijna 36 miljard dollar. Met name in China zijn investeerders actief. Acht van de tien grootste wereldwijde transacties in het tweede kwartaal vonden plaats in China.

Ook in de Verenigde Staten ging meer geld naar start-ups. In Europa werd in het tweede kwartaal van dit jaar minder in startups geïnvesteerd. De investeringen liepen terug van 6,1 miljard dollar tot 5,6 miljard dollar. Ook het aantal transacties daalde: van 776 in het eerste kwartaal tot 631 in het tweede kwartaal.

Volgens KPMG steken investeerders steeds meer geld in landbouwtechnologie. "Investeerders zoeken oplossingen voor het probleem van de voedselveiligheid en de behoefte aan meer voedsel door de snelgroeiende wereldbevolking", aldus Daniël Horn van KPMG. Volgens Horn zijn durfinvesteerders met name geïnteresseerd in nieuwe technologieën die zorgen voor schaalvergroting, verduurzaming en meer voorspelbaarheid in een sector. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement