Nieuws

14-11-2016 12:02

Paul Nouwen Award voor Robin Berg (LomboXnet)

Robin Berg van LomboXnet uit Utrecht kreeg vandaag de Paul Nouwen Award uit handen van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Deze tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan een persoon die zich op onderscheidende wijze verdienstelijk maakt op het brede terrein van mobiliteit. Naamgever van de award Paul Nouwen was jarenlang het boegbeeld van de ANWB en droeg veel bij aan de mobiliteitsontwikkeling in Nederland.
 
De jury is onder de indruk van de potentie van de door Robin Berg ontwikkelde vehicle-to-grid laadpaal. In combinatie met zonnepanelen maakt deze laadpaal niet alleen zonne-energie rechtstreeks beschikbaar voor auto’s maar speelt ook een rol bij het inzetten van duurzaam opgewekte energie voor huishoudens op tijdstippen dat veel energie gevraagd wordt. Dergelijke smart charging kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van mobiliteit en energievoorziening.
 
Bij de uitreiking van de award op 14 november overhandigde Robin Berg een aanmoedigingsprijs aan Ernest Alvares van Veronica Rijopleidingen uit Utrecht.

(foto Robin Berg: Marnix Schmidt)
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement