Artikel

25-07-2019 10:29

Ladeblokken toch echt een blijvertje?

Door de digitale ontwikkeling en steeds kleiner wordende (draagbare) computers, heeft de flexplek het kantoor overgenomen. In een wereld waar zoveel over het internet gestuurd wordt, lijkt de behoefte aan papier te verdwijnen. Voor een deel klopt dat, maar het einde voor het papier is nog lang niet in zicht. Dat geldt ook voor ladeblokken. Deze vormen namelijk zoveel meer dan een simpele opbergplek voor kantoorproducten.

Sinds jaar en dag
Mensen zoeken in het leven naar ordelijkheid. Een opgeruimde werkbank of opgeruimd aanrecht maakt het fijner werken en leven. Dat geldt ook op het kantoor. Aan het einde van de dag wil je niet de rommel op je bureau laten liggen. Ladekasten en ladeblokken dragen er al sinds het ontstaan van bureaus eraan bij dat men zijn of haar bureau kan opruimen en de volgende dag zonder problemen weer alles tevoorschijn kan toveren. Desondanks was de functie van ladeblokken vroeger vooral om papier in op te slaan. Die tijd is voorbij.

Rollen, rollen, rollen
Een flexibele werkplek leent zich niet om een vast ladeblok te hebben. Mensen hebben immers steeds meer behoefte om persoonlijke spullen in een ladeblok op te bergen; veel ladeblokken en ladekasten hebben zelfs een slot. De komst van wieltjes veranderde dit compleet. Het is praktisch voor bijvoorbeeld stofzuigen en zorgt er hedendaags voor dat ieder zijn of haar eigen ladeblok kan hebben, zonder dat een vaste werkplek benodigd is. Daarnaast kun je ladeblokken even naar jezelf toetrekken om iets te pakken, zonder dat je moet graaien onder je bureau. Dat ze daardoor ook gebruikt kunnen worden als bijzettafeltje, is een handige bijkomstigheid.

Buiten het opbergen van papier, zijn ladeblokken goed voor veel meer dingen. Het zijn persoonlijke opbergblokken geworden. Doordat ze verrijdbaar zijn, kunnen ze perfect ingezet worden op kantoren met flexibele werkplekken. En aangezien een wereld zonder papier en persoonlijke spullen op kantoor nog lang niet in zicht is, zullen ladeblokken nog wel een tijdje blijven bestaan.



 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement