Column

16-09-2023 08:33

Slimme tips voor het promoten van je bedrijf in Utrecht

Utrecht is hot voor het vestigen van nieuwe bedrijven. Dat de bevolking van Utrecht twee keer zo hard groeide, zien veel bedrijven als een kans om zich daar te vestigen. Utrecht ligt bovendien heel centraal in Nederland, wat ook een belangrijke reden is. Of je nu een nieuwe, lokale winkel of een nieuwe vestiging van je bestaande kantoor in Utrecht wilt openen: het is belangrijk om  bekendheid te krijgen in de stad. Maar hoe doe je dat? Om je te inspireren, zetten we in dit artikel een aantal slimme manieren op een rij om je bedrijf te promoten in Utrecht.

Google Mijn Bedrijf instellen

Het is heel belangrijk om zichtbaar te zijn in de lokale zoekresultaten van Google Mijn Bedrijf. Dit zijn de resultaten met een Google Maps kaartje erbij en een vermelding met adres. Google laat hier automatisch de bedrijven zien die in de buurt zitten van degene die zoekt. Voor het instellen van Google Mijn Bedrijf neem je de volgende stappen:

 
  1. Log in op je Google account

  2. Ga naar de loginpagina van Google Mijn Bedrijf 

  3. Volg de stappen en beantwoord alle vragen

  4. Verifieer je Google Mijn Bedrijf inschrijving via de verificatiecode die je per post ontvangt

  5. Optimaliseer je bedrijfspagina

Adverteren in bedrijvengidsen

Er zijn verschillende online bedrijvengidsen waarin je je bedrijf kunt laten opnemen. Zo vind je op deze website van Utrecht Business ook een overzicht van bedrijven in Utrecht per branche. Maak voor jezelf een overzicht van de verschillende websites die interessant zijn om je bedrijf te laten opnemen, kijk naar de mogelijkheden om te adverteren en maak daar de juiste keuzes in.  

Een leuke campagne bedenken

Bedenk een leuke campagne om lokaal te zorgen voor extra zichtbaarheid voor je bedrijf. Kijk of je bijvoorbeeld online met offline kunt combineren door bijvoorbeeld leuke promotieartikelen uit te delen met daarop een code die mensen online kunnen invoeren om mee te doen aan de actie. En bij promotieartikelen kun je heel breed denken: van een pen tot een leuke gadget voor op het bureau. Wanneer je logo erop staat, zorg je meteen op een slimme manier voor extra zichtbaarheid van je merk. 

Zorg voor lokale samenwerkingen

Voor meer bekendheid hoef je niet alleen te zorgen, je kunt ook kijken hoe je op een slimme manier kunt samenwerken met andere lokale bedrijven. Denk aan samenwerken met de plaatselijke supermarkt, waarbij jullie elkaar promoten. Of de sponsoring tijdens sportwedstrijden of andere evenementen. Ook daarbij kun je weer gebruikmaken van leuke, bedrukte promotieartikelen.

Verzamel positieve beoordelingen

Beoordelingen blijven een heel belangrijk onderdeel van een beslissingsproces voor de aankoop van een product of dienst. Probeer daarom al meteen vanaf het begin beoordelingen te verzamelen van tevreden klanten. Dit kan automatisch via de website of door ze simpelweg de vraag te stellen hoe tevreden ze zijn over het product of dienst. Beloon de mensen die een beoordeling achterlaten met een korting of de kans op een gratis product. Dat maakt de drempel net iets kleiner.

 

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij op een slimme manier zorgen voor meer bekendheid in Utrecht. Maak daar gebruik van en boost je business! 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement