Column

16-10-2023 08:34

Waarom je moet kiezen voor een video intercomsysteem voor je bedrijf

Run jij een eigen bedrijf op een fysieke locatie? Er zijn dan een heleboel dingen die je kunt doen om het pand veiliger te maken. Je kunt bijvoorbeeld slagbomen plaatsen op de parkeerplaats om de toegang tot je pand te controleren, balustradesystemen installeren voor de veiligheid van medewerkers en klanten, en gebruik maken van een slim intercomsysteem om te weten wie er binnen wilt komen. In dit artikel gaan we kijken hoe je je gebouw toegankelijker kunt maken voor de juiste mensen, en tegelijkertijd de veiligheid kan waarborgen. Lees verder!

Traditioneel zakelijk intercomsysteem

Een traditioneel intercomsysteem bestaat uit een buitenpost en een binnenpost, meestal met een receptionist. Wanneer een bezoeker bij de buitenpost aanbelt, hoort de receptionist dit via de binnenpost bij de receptie en kunnen ze met elkaar praten via microfoon en speaker. Soms is er ook een camera, waardoor het systeem een videofoon wordt. De receptionist kan dan de bezoeker zien en eventueel de deur openen. Het nadeel van zo'n traditioneel systeem is dat je altijd iemand fysiek aanwezig moet hebben om een bezoeker binnen te laten, wat veilig is maar niet erg flexibel.

Zakelijk Intercom via IP of GSM

Een zakelijk intercomsysteem werkt meestal zo: als iemand bij je bedrijf wil binnenkomen, moeten ze zich eerst melden bij een kastje of bel aan de deur, dat is die buitenpost. Dat lijkt op de ouderwetse intercoms. Maar het verschil is dat bij een modern systeem, zoals een audio video intercomsysteem via IP of GSM, je geen apart kastje binnen nodig hebt. In plaats daarvan kun je gewoon je mobiele telefoon gebruiken om met de bezoeker te praten en de deur te openen, en dit kan zelfs buiten de normale werktijden. Dit maakt de controle over wie er in je gebouw komt veel handiger en flexibeler.

De voordelen van video intercom

Video intercomsystemen zijn dus handige apparaten voor bedrijven en gebouwen. Ze laten je zien wie er voor de deur staat voordat je ze binnen laat, waardoor je kunt voorkomen dat onbevoegde mensen zomaar naar binnen kunnen lopen. Je kunt ze meestal ook bedienen met je telefoon, waardoor je de deur kunt openen voor bezoekers, zelfs als je niet in de buurt bent. Het is handig om via video met bezoekers te praten en hen te begroeten. Zelfs als je onderweg bent of op bezoek bent bij klanten, kun je nog steeds met bezoekers praten en de deur voor ze openen. Dat bespaart tijd en gedoe voor iedereen..
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement