Column

31-10-2023 08:25

Scooters inruilen voor bezorgfietsen: dit is waarom!

Tegenwoordig zie je overal elektrische bezorgfietsen op straat. Ze zijn echt razendsnel een normale zaak geworden. Vroeger werden pizza's en broodjes döner vooral bezorgd door gasten op scooters, maar nu kiezen steeds meer bezorgservices voor elektrische bezorgfietsen, ofwel e-bikes. En dat doen ze om allerlei redenen, we gaan er hier vier bekijken.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid is de belangrijkste reden waarom bezorgdiensten steeds vaker kiezen voor bezorgfietsen in plaats van scooters. Scooters veroorzaken vaak problemen als het druk is, bijvoorbeeld in de stad, omdat ze roekeloos rijgedrag vertonen. Dat komt omdat er vaak jonge gasten op de scooter zitten en dat leidt tot gevaarlijke situaties. Bezorgfietsen daarentegen veroorzaken veel minder schade en er zijn minder ernstige ongelukken mee. Ze zijn gebouwd met stevige frames, goede remmen en zijn lichter. Hierdoor zullen ze bij botsingen ook minder schade veroorzaken. Daarnaast mogen ze maximaal 25 kilometer per uur rijden, wat een stuk veiliger is. Een helm is niet verplicht op de bezorgfiets, maar toch dragen velen er een. Dat maakt het nog veiliger!

Financiële voordelen van bezorgfietsen

Bezorgfietsen hebben ook financiële voordelen. Deze fietsen zijn namelijk een stuk voordeliger dan bezorgscooters.Bovendien zijn de kosten voor onderhoud en reparatie lager, omdat deze fietsen bestaan uit standaard onderdelen. De verzekering voor fietsen is doorgaans ook goedkoper en makkelijker te regelen dan voor scooters. Veel bezorgdiensten bieden zelfs lease-abonnementen aan, waarbij bedrijven maandelijks een vast bedrag per fiets betalen. Dit geeft bedrijven de vrijheid om de fietsen aan te passen aan hun eigen huisstijl. Vaak zijn er ook reservefietsen beschikbaar om eventuele problemen op te vangen.

Geen minimale leeftijd, rijbewijs of parkeerproblemen

Het fijne aan bezorgfietsen is dat je geen specifieke leeftijd hoeft te hebben om erop te rijden. Als je oud genoeg bent om te werken, kun je al aan de slag, vooral als je een elektrische fiets gebruikt waarbij je zelf ook moet trappen. Dat betekent dat jongeren vanaf 15 jaar al maaltijden kunnen bezorgen. Dit kan bezorgdiensten weer geld besparen op loonkosten. Weet wel dat er in het weekend en tijdens vakantieperiodes regels gelden voor de werktijden van vijftienjarigen, dus tussen 19.00 uur en 07.00 uur werken is dan niet toegestaan. Je hebt tevens geen rijbewijs nodig voor gewone bezorgfietsen die tot 25 kilometer per uur gaan. En nog een voordeel: je hoeft je geen zorgen te maken over parkeerproblemen, want fietsen mogen op veel meer plekken staan dan gemotoriseerde voertuigen. Zo kun je zonder problemen bij het bezorgadres komen zonder gedoe over betaald parkeren.

 

Minder weerstand vanuit de gemeenschap

Busjes, auto's en scooters maken een heleboel verkeers en geluidsoverlast. Dit is vooral vervelend in rustige dorpen, maar natuurlijk ook in de stad.Bezorgfietsen zijn een stuk langzamer, stiller, smaller en vriendelijker voor het milieu dan scooters. Dit vind de buurt fijn en het wordt dan ook positief ontvangen. Hierdoor krijgen bezorgdiensten een betere reputatie. Dit betekent minder klachten en conflicten met bewoners. Bovendien zijn fietsen handiger en geschikter om te gebruiken in drukke gebieden. Je kunt je namelijk beter manoeuvreren. Nu je deze informatie allemaal ter beschikking hebt; waarom zou je de overstap niet maken?
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement