Nieuws

02-03-2017 13:59

Zeventig jaar SUSA

Het oudste studentenuitzendbureau van Nederland, SUSA, bestaat zeventig jaar. Sinds 1947 verzorgt SUSA voor studenten de mogelijkheid om studie en werk te combineren. Gestart als commissie van de Universiteit Utrecht opereert dit uitzendbureau met ruim honderd medewerkers inmiddels ook internationaal.

SUSA biedt studenten een structurele, flexibele bijbaan gedurende hun hele studie. Aan bedrijven biedt SUSA de mogelijkheid om flexibele teams, zogenaamde pools, in te zetten. Daarmee kunnen pieken en dalen in de bezetting van afdelingen worden opgevangen. Klanten van SUSA zijn onder andere Achmea, ABN Amro, CZ Zorgverzekeringen en FNV.

Op 4 maart 1947 richt de Universiteit Utrecht de “Faculteitencommissie voor Arbeidsbemiddeling” op, om studenten aan een bijbaan te helpen. Eerste voorzitter is de latere wethouder van Utrecht, minister van Verkeer en Waterstaat en medeoprichter van D66, Henk Zeevalking. Uiteindelijk wordt SUSA in 1992 een zelfstandige B.V. Onder leiding van de in 1990 aangetreden algemeen directeur Remco Pouw – als student nog werkzaam voor SUSA – groeit het uitzendbureau naar dertien vestigingen. Het hoofdkantoor, van oudsher gevestigd op Lepelenburg 1, verhuist naar de Maliebaan, waar het nu nog steeds is gevestigd.

De vestigingen hebben plaatsgemaakt voor een 100% online strategie. Sinds 2012 worden alle projecten bij SUSA vanuit het hoofdkantoor in Utrecht geleid. SUSA sloeg zijn vleugels ook internationaal uit. In Duitsland leidde een project voor Deutsche Telekom in 2015 zelfs tot een prijs voor economische vernieuwing.

Op de foto: SUSA-directeur Remco Pouw.

Algemene voorwaarden | privacy statement