Nieuws

25-07-2019 10:25

Het belang van een visitekaartje

Waarom zijn visitekaartjes nog steeds nuttig?
Wie kent de scène uit American Psycho niet? Yuppie Wall Street-types probeerde elkaar te overtroeven met het beste visitekaartje. Maar zijn de handige kaartjes nog nodig? Tegenwoordig kunnen we makkelijk contacten delen en andere digitale manieren gebruiken om duidelijk te maken wie we zijn. Het antwoord is ja! Hier volgen een aantal redenen waarom het zeker nog van toepassing is.

Snelste manier
Er zijn allerlei manieren om gegevens naar elkaar door te mailen, je hebt dan alleen een adres of nummer nodig. Dat kan je dan handmatig geven. Het is alleen beter en ook sneller om een kaartje te geven dan heeft iemand namelijk direct alle gegevens.

Werkt altijd
Is je mobiel leeg? Heb je geen internet? Sta je dan met je hightech telefoon. Aan niemand kan je even makkelijk je gegevens doorsturen. Had ik maar een visitekaartje zeg je tegen jezelf. Dat zorgt ook niet voor een geweldige indruk op je potentiële klant of werkgever. Zorg er dus altijd voor dat je je kaartje bij de hand hebt want je kan niet altijd vertrouwen op de technologie van nu.

Legitimiteit
Wanneer je met je bedrijf nog in de groeifase zit of je bent ZZP’er is het erg lastig om aandacht te krijgen. Zeker wanneer je op een event bent veel mensen kennen elkaar al en dan kom jij daar aan zetten, dat maakt je onzeker natuurlijk. Je moet gewoon alles uitleggen over jou en je bedrijf en wat je kan betekenen voor iemand. Je kaartje laat voor de helft zien wat je uitstraalt met je bedrijf.

Promotie materiaal
Niet alleen de informatie over jou en je bedrijf staat op je visite kaartje. Je kan het ook gebruiken als reminder of uithangbord voor een later moment. Je moet het design van je kaartje ook niet onderschatten, hoe creatiever hoe beter namelijk!
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement