Nieuws

06-09-2019 13:22

Binnenkort: Overzicht Trainingen Het Eerste Huis

Binnenkort staan bij Het Eerste Huis weer interessante trainingen op het programma. We stelden een overzicht samen, dat hieronder te vinden is. Onderwerpen die voorbijkomen zijn o.a. Social Presencing Theater, Embodied Leadership , Coachen met Theory U, Organisatieontwikkeling met Theory U en Appreciative Inquiry. 

Social Presencing Theater-lab | 17 en 24 september 2019

17 september 2019: regio Zwolle
24 september 2019: regio Eindhoven

Werk jij aan transformatie? Bestaat je werk uit het doorbreken van bestaande patronen en blinde vlekken in het systeem aan het licht brengen? Dan weet je dat wezenlijke transformatie vaak vraagt om een andere beweging. 

Deze beweging gaat verder dan praten alleen. Social Presencing Theater is een verzameling werkvormen die het lichaamsbewustzijn en het sociaal bewustzijn vergroten. Deze intelligentie kan ingezet worden om complexe situaties te verhelderen en nieuwe oplossingen te ontdekken.

Wat leer je?
Social Presencing Theater is een werkvorm voor Sociale Innovatie ontwikkeld door Otto Scharmer en Arawana Hayashi. Het is gebaseerd op de door het lichaam ervaren intuïtieve kennis van zichzelf en anderen. Door het gevoel van interpersoonlijke connectie te vergroten, kun je je creativiteit leren inzetten voor wezenlijke co-creatie in het sociale veld. Het gebruik van non-verbale en lichaamsgerichte technieken om ‘stuck’-situaties in het persoonlijke en organisatorische leven te onderzoeken, leidt tot verrassende inzichten en mogelijkheden. Het is een methode voor het prototypen van de toekomst die zich aandient.

In het SPT-lab neemt Judy de Graaff je op kundige wijze mee in een aantal SPT werkvormen. Judy is opgeleid in SPT bij Arawana Hayashi en werkt dagelijks als Body en Mind Language coach en trainer aan persoonlijke-en organisatie transformatie. 

Voor wie?
Heb je nog geen ervaring met SPT? Kom dan tijdens het SPT-lab proeven wat het voor je kan betekenen. Heb je wel al ervaring met SPT? Dan kun je in het SPT-lab de werkvormen weer op een diepere laag ervaren om het verder in je eigen werk te integreren. 

Meer weten of wil je deze workshop ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Embodied Leadership | 4 oktober

Embodied Leadership is een leergang waarin je de natuurlijke intelligentie van je lichaam opnieuw leert in te zetten. Dit geeft je meer informatie en bewustzijn. Daardoor ga je beter waarnemen en kun je bestaande patronen doorbreken en nieuwe oplossingen creëren. Tijdens de leergang onderzoek je de rol van lichaamsbewustzijn bij het ontwikkelen van jezelf of de groepen en individuen waar je mee werkt.

Wat kan je verwachten?
Tijdens deze 3-daagse leergang doe je kennis op over verandering aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. Die kennis krijg je door volop ervaringen en toepassingen tijdens de trainingsdagen. Je traint de verbinding met je eigen lichaam, het bewustzijn van het sociale omgeving waarin je je beweegt en de context daaromheen. 

Iets voor jou?
Deze ervaringsgerichte leergang is ontwikkeld voor mensen die hun bewustzijn willen vergroten. Je bewustzijnsontwikkeling gaat veel verder wanneer die ook aan je lichaam gekoppeld is. Je merkt dat de analytische logica van het denken grenzen heeft. Je voelt dat andere vormen van weten en werken extra ruimte kunnen geven aan je kracht en effectiviteit. Je wilt dat in jezelf ontdekken en je wilt leren hoe je anderen daarin mee kunt nemen; medewerkers, teams, organisaties of andere systemen. Onze deelnemers zijn leidinggevenden, trainers, coaches en adviseurs die hun werk goed doen en verstand hebben van hun vak. Ze voelen dat ze met hedendaagse aanpakken het verschil kunnen maken en de systemen waar je in of voor werken, een stap verder kunnen brengen. Het programma sluit goed aan op onze andere trainingen rondom Theory U, Transformational Presence en Zelfsturing. Zonder voorkennis kun je echter ook uitstekend aan deze leergang deelnemen.

Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Coachen met Theory U | 10-11 oktober

Als mensen een vraag hebben, gebruiken ze vaak oude kennis en oplossingen bij het zoeken naar oplossingen. Ze blijven in het 'denken' circuleren. Dit zorgt ervoor dat mensen niet op een dieper niveau tot inzichten komen die de essentie raken. Door verder te gaan dan denken alleen, ontstaan er oplossingen die werken omdat ze verbonden zijn met het potentieel van mensen.   

In deze praktische, ervaringsgerichte 2-daagse doorloop je de fases die ten grondslag liggen aan het model. Je krijgt diverse tools aangereikt, je oefent met het coachen en je ervaart het model zelf door met een eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Op die manier ga je naar huis met een mix van theorie en tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.  

Na afloop van de training heb je inzicht en ervaring in:
•    coachen en leidinggeven op een systemische manier
•    vraagstukken oplossen met verrassend nieuwe aanpakken
•    begeleiden van mensen en teams voorbij het denken alleen

Iets voor jou?
Deze training is zeer geschikt voor coaches die vanuit het U-model op een eenvoudige wijze meer systeemgericht willen leren werken. Ook voor leidinggevenden en medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in coachend leiderschap is deze training waardevol.

Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Organisatieontwikkeling met Theory U | 29-31 oktober 2019

Hoe kom je tot doorbraken in organisatievraagstukken? Hoe bereik je dat organisaties zich positief ontwikkelen, vernieuwen en innoveren? Dat de mensen in die organisatie de verandering ook echt dragen? Dat het geen verbetering is die door het management is opgelegd, maar een geslaagd samenspel van alle spelers in het veld?

Voor effectieve vooruitgang is het van belang dat medewerkers met een hoge kwaliteit van aandacht en bewustzijn in een organisatie werken. Dat bepaalt de kwaliteit van de resultaten die de organisatie bereikt. De veranderaanpak Theory U draagt bij op twee manieren:

•    Met dit model worden fundamentele veranderingen in organisaties gerealiseerd door vernieuwende diepgaande aanpakken.
•    Theory U verbindt (bege)leiders met hun hoogste authentieke zelf waardoor zij zichzelf en anderen inspireren op innovatieve wijze.

Wat kun je verwachten?
In de 3-daagse training Organisatieontwikkeling met Theory U ontdek je hoe je de organisatie verder brengt op een betrokken en effectieve manier. Je leert hoe je jezelf, andere mensen en de hele organisatie erbij betrekt. Er zijn veel (verborgen) oplossingen beschikbaar voor complexe problemen. Om die te vinden is een diepgaande aanpak nodig. Werken met Theory U is een eigentijdse manier die helemaal aansluit bij de perspectieven en motivaties van mensen die nu in organisaties werken. Het is een aanpak waarmee je heel de organisatie meekrijgt in de vernieuwing. 

Iets voor jou?
Je gelooft dat organiseren anders kan en je wil leren hoe. Je zoekt inspiratie en achtergrondkennis om jezelf verder te ontwikkelen als manager, leidinggevende, adviseur, coach, trainer, consultant of in wat voor rol dan ook. Je houdt je bezig of bent (eind)verantwoordelijk voor projecten, organisatieontwikkeling en vernieuwings- en verbeteringsaanpakken. Herken je jezelf? Kom deze training dan meemaken.

Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


Appreciative Inquiry

Organisaties zijn constant in beweging. Keer op keer blijkt: verandering is moeilijk af te dwingen. Medewerkers willen niet, plannen staan niet in contact met de praktijk en er wordt te weinig gebruik gemaakt van kleine verbeteringen.

Appreciative Inquiry is een visie en methode die dit doorbreekt. Vanuit het startpunt van onderzoeken wat er goed is, ontstaat inspiratie, energie, motivatie en concrete plannen om verder te groeien. Alle partijen doen mee in een constructieve samenwerking die zich richt op daadwerkelijke verandering bewerkstelligen.

Wat kan je verwachten?
In deze training leer je de grondbeginselen van Appreciative Inquiry toepassen. Dat begint altijd met het stellen van een waarderende vraag – vertel over een keer dat het goed ging. Een vraag is immers ook een interventie, en daarmee richt je de focus direct op waar de mensen en organisatie wél naar toe willen. In de training doorloop je de volledige 5-D-cyclus en leer je de verschillende stappen op diverse manieren toepassen.

Iets voor jou?
Je houdt je bezig met vernieuwing en je bent op zoek naar praktische methodes die je daarbij kunt inzetten. De training is zeer geschikt voor consultants, trainers, adviseurs en coaches die regelmatig te maken hebben met mensen die op zoek zijn naar verbetering en ontwikkeling.

Meer weten of wil je deze training ervaren? Kijk dan hier voor meer >


 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement