Nieuws

17-01-2020 16:10

Hoe gebruik je een drone zakelijk?

Natuurlijk is het hartstikke leuk om met je drone te vliegen in de vrije tijd, maar je kan dat ook voor zakelijk gebruik vliegen. Wil je dat zakelijk doen moet je wel een vergunning hebben om dat te mogen. Je kan die aanvragen bij Inspectie Leefomgeving en Transport. In dit artikel lees je over de mogelijkheden van het zakelijk inzetten van drones.

Tijdens festivals en evenementen
Je ziet vaak super vette aftermovies van festivals of evenementen waar er van boven af is gefilmd met een drone. Dat ziet er super vet uit, en dat is ook bedoeld om mensen te prikkelen om de volgende editie ook of opnieuw te komen.

Bij inspecties
Niet alleen worden de drones gebruikt voor leuke dingen zoals evenementen of vrije tijd. Ze worden ook gebruikt voor inspecties. Bijvoorbeeld voor in de scheepvaart daar worden drones gebruikt om de staat van het schip te checken op plekken waar je niet bij kan komen. Ook EasyJet doet haar inspecties op die manier bij haar vliegtuigen.

Op het platteland
Met een drone kunnen de gewassen die worden geplant in een weiland haar scherp in beeld worden gebracht. Op die manier kan je binnen een paar minuten achterhalen welk gewas waar staat en of die meer zorg nodig heeft.

Voor beveiliging
Zakelijk drone gebruik is ook handig voor het beveiligen van panden, personen of gebieden. Tegenwoordig kan je de drone ook een route laten vliegen zonder de drone te hoeven besturen. In natuurgebieden in Afrika worden de drones namelijk ingezet om gebieden te checken tegen stropers.

Makelaardij
De drones zijn ook ontzettend handig om aantrekkelijke beelden te maken van uw woning. Je vliegt zo eenvoudig om het huis en door de buurt. De makelaardij heeft hier veel baat bij.

Nieuwsitems
Tijdens het nieuws zie je steeds meer drone beelden van nieuwsitems. Het is namelijk met een drone makkelijk en goed in beeld te brengen.

Bezorgservice
Pas geleden liet Amazon een plan zien hoe de bezorgservice in de toekomst eruit moet gaan zien. Het staat echter nog wel in de kinderschoenen, maar drones die pakketjes bij jou in de tuin neer gaan leggen zitten er zeker aan te komen.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement