Nieuws

18-05-2020 15:17

Heldenveiling wordt vanwege succes verlengd!

Terwijl we met z’n allen voorzichtig de eerste stappen uit de lockdown proberen te zetten, zijn de medewerkers in de zorg zeker nog niet bekomen van de afgelopen weken. Na het indrukwekkende, landelijke applaus voor de zorg op 17 maart, mag onze steun voor deze helden niet verstommen. Sterker nog, het is juist nu tijd om dat applaus om te zetten in concrete steun. Vorige week vond daarom de Nationale heldenweek plaats, met o.a de Heldenveiling. Die veiling is nu vanwege succes verlengd!

 Dubbele shifts draaien, slopend lange werkdagen, met risico voor eigen leven strijden voor de gezondheid van anderen. Om nog niet eens te spreken over de emotionele druk waaronder onze zorghelden zich al weken staande houden. En hoewel het op de IC’s weer rustiger begint te worden, is er van echte adempauze met het opstarten van de reguliere zorg ook geen sprake. “Het klappen op 17 maart was indrukwekkend”, aldus Imke Emons mede-initiatiefnemer van het landelijke applaus voor de zorg. “Maar het applaus mag niet verstommen. Dat is de reden waarom ik samen met de andere initiatiefnemers Hans Schuurmans en Legustha Andriessen de Heldenveiling organiseer.”

Geld inzamelen.
Tijdens de Heldenweek werden diverse initiatieven ontwikkeld om zorgpersoneel een steuntje in de rug te geven. “Niet alleen klappen, maar ook flappen”, onderstreept Hans Schuurmans. Met de Heldenveiling gebeurt dat volop. Mede-initiatiefneemster Legustha Andriessen vult aan: “Dit doen we door de totale opbrengst te doneren aan Stichting Zorg na Werk in Coronazorg en Stichting Kind en Ziekenhuis. Beide doelen doen fantastisch werk.”

Unieke Heldenveiling
Voor de Heldenveiling zijn unieke en leuke items door bekende Nederlanders en organisaties beschikbaar gesteld. Zo kun je bieden op een persoonlijke training van Sem Schilt - bekend als de beste K1-vechter ooit. Ook een kookworkshop bij Librije gaat onder de hamer. Verder bieden bijvoorbeeld oud-topkeeper Hans van Breukelen en topcoach Marc Lammers, tegenwoordig beiden populaire sprekers in het bedrijfsleven, een sessie aan. Een jurk van Addy van de Krommenacker? Een privéles DJ? Of een zeer exclusief hotelarrangement? Een week lang op een bekende reclamemast in Amsterdam? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt erop bieden tijdens de Heldenveiling.

Help mee en dien veilingitem in
“We zijn heel trots op de hulp en blij met de veilingitems die we nu al kunnen aanbieden”, aldus Emons. “Maar we willen natuurlijk nog veel meer opbrengst voor de zorg realiseren. Dus heb jij een mogelijkheid in deze voor iedereen zware tijden en wil je onze helden steunen met een (bijzonder) product of (unieke) dienst te veilen? Mail dan naar info@klapcoronadewerelduit.nu.  Natuurlijk kan er ook altijd op de veilingitems worden geboden. 

De heldenveiling is te bezoeken op www.heldenveiling.nl. Ook nieuwe veilingitems zijn van harte welkom.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement