Nieuws

10-11-2020 16:18

Radiuz en Hellorider slaan handen ineen op gebied van duurzame mobiliteit

Radiuz, alles-in-één aanbieder van mobiliteit voor werkgevers en werknemers, en Hellorider, aanbieder van leasefietsen voor werknemers, zijn een samenwerking overeengekomen. Hiermee breidt Radiuz het duurzame mobiliteitsaanbod verder uit en Hellorider versterkt zijn positie in de markt omdat het ook voldoet aan de groeiende wens van werkgevers om de administratieve druk rondom mobiliteit te verlagen. Wilfred Kiekebelt, Partner bij Hellorider: "De leasefiets is in opmars, vooral naar e-bikes is veel vraag; een gezond, veilig en efficiènt alternatief voor korte autoritten. Het bespaart parkeerplekken en parkeerkosten die eigenlijk onnodig bekostigd worden."

Een logische samenwerking
Volgens CCO van Radiuz Jeanot Knols is de samenwerking een schot in de roos: ‘We zien een sterk toenemende vraag naar fietslease in combinatie met andere modaliteiten. Op dit moment is dat voor veel werkgevers nog erg ingewikkeld te realiseren door een grote regeldruk, die vanaf volgend jaar alleen maar zal toenemen. Met de samenwerking met Hellorider maken we multimodale duurzame mobiliteit nóg toegankelijker voor iedereen.’ 

Door de samenwerking tussen Radiuz en Hellorider krijgen werkgevers alle reisbewegingen in beeld, waardoor de uitkering van een budget of een kilometervergoeding vlekkeloos verloopt. De Radiuz App weet wanneer een werknemer met de leasefiets, een eigen fiets of met een van de vele andere mobiliteitsopties reist. Dit laatste zal vanaf januari 2021 nog actueler zijn omdat de afschaffing van het reiskostenvergoedingsforfait zal leiden tot een grotere administratieve druk bij personeelszaken. 

Complementair DNA
Radiuz en Hellorider zijn beide onafhankelijke platforms met een gedeelde visie. Radiuz is dé innovatieve en onafhankelijk integrator van mobiliteitsdiensten en biedt gemak in vrijheid van reizen via deelconcepten, OV en andere vaak duurzame oplossingen. Het wordt ook mogelijk om de leasefiets en leaseauto in een mobiliteitsbudget op te nemen. Radiuz opereert zelfstandig en in samenwerking met verscheidene leasemaatschappijen. 

Hellorider is de merk-onafhankelijke fietslease-provider die voor leasemaatschappijen de fietslease-oplossingen aanbiedt. Hellorider is actief in het zakelijke segment en focust daarbij sterk op verregaande software-integraties in het fiets-ecosysteem, van dealernetwerk en payrolling serviceproviders tot leasemaatschappijen. 

Ontwikkelingen in mobiliteit 
"Een steeds groter mobiliteitsaanbod, vernieuwde regelgeving en sterk veranderende mobiliteitsbehoeften dwingen werkgevers hun mobiliteitsbeleid te herzien", aldus Christian Zielinski, salesmanager bij Radiuz. "Duurzaamheid, flexibiliteit en (administratief) gemak zijn essentieel in deze verschuiving. Werkgevers beroepen zich dan ook steeds vaker op één pakket van verschillende mobiliteitsvormen, zoals (deel)auto, elektrische fiets en openbaar vervoer in plaats van de traditionele kilometervergoeding of de auto van de zaak." 

Multi-mobiliteitsintegrator Radiuz en leasefiets-provider Hellorider gaan een samenwerking aan om in een complete mobiliteitsoplossing te voorzien. 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement