Nieuws

14-01-2021 11:48

LeasePlan brengt flexibel wagenpark onder in nieuw duurzaam pand

Alle flexibele zakelijke leaseactiviteiten van LeasePlan Nederland (huurauto’s, taxi’s en deelmobiliteit) zijn in december 2020 verhuisd naar een nieuw ontwikkeld pand langs de A2 op bedrijventerrein De Corridor in Breukelen. Het nieuwe pand is gelegen vlak naast dat van CarNext waarin tot heden het flexibele wagenpark was ondergebracht. Het voldoet aan hoge duurzaamheidseisen op het gebied van energievoorziening, waterhuishouding en klimaatregeling. Hetzelfde geldt ook voor de milieuvriendelijke wasstraat die naast het pand is ingericht voor eigen zakelijk gebruik, klanten en autobezitters uit de regio
 
De verhuizing was nodig om de snelgroeiende activiteiten van LeasePlan Flexible Fleet een eigen onderkomen te geven. Die groei houdt volgens de directie ook in 2021 aan nu de coronacrisis de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen alleen maar verder lijkt aan te jagen. Doorgroeien in het huidige pand aan De Corridor 15 in Breukelen was dan ook geen optie, omdat ook CarNext uitbreiding van haar activiteiten voorziet.
 
Managing Director Sander Pleij van LeasePlan Nederland zegt bijzonder trots te zijn op het nieuwe pand. “Met dit gebouw zetten we een nieuwe standaard neer voor onze toekomstige ontwikkelingen in Nederland. Het is zo goed als energieneutraal, slim ingericht en zit vol duurzame details, tot aan de biologisch afbreekbare waspas voor de wasstraat aan toe. Maar belangrijker nog: het biedt voldoende ruimte om door te groeien als aanbieder van flexibele, duurzame mobiliteitsoplossingen waar ondernemend Nederland in toenemende mate om vraagt.”
 
Op het pand liggen bijna 1000 zonnepanelen. Het pand is daarmee zelfvoorzienend in zijn energiebehoefte. Er zijn 30 laadpunten voor elektrische auto’s (EV’s). Ook voldoet het pand aan de hoge eisen op het gebied van isolatie, is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hernieuwbare materialen en is het energieverbruik onder meer door het gebruik van ledverlichting en slimme domotica erg laag. Een speciale inpandige groenwand van 30 m2 zorgt voor een optimale luchtkwaliteit en voor een aangenaam en gezond werkklimaat. Bijzonder is eveneens dat het pand beschikt over een eigen state-of-the-art wasstraat waarin het gebruikte water grotendeels wordt gerecycled en de waterzuiveringsinstallatie zelf elektriciteit teruglevert aan het net. 
 
De wasstraat is niet alleen voor eigen gebruik en leaserijders van LeasePlan. Ook autobezitters uit de regio kunnen gebruikmaken van de wasstraat.   
 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement