Nieuws

03-02-2021 15:43

Lime Technologies breidt uit naar Utrecht

Waarom zou je in deze tijd een bedrijf willen opstarten en je daarbij binden aan personeel en de huur van een pand? Omdat het juíst in deze tijd belangrijk is te blijven groeien en investeren. Zo vindt het management van Lime Technologies in Zweden en dus is er besloten uit te breiden naar Nederland, in hartje Utrecht. Lime is van start gegaan en zal gaan investeren in zowel mens als product. 

In een tijd waarin Corona de hele wereld bezighoudt en de ene financiële domper na de andere op het pad komt van bedrijven, heeft Lime besloten om toch een start te maken met het opzetten van een kantoor in Nederland. Beginnend met zeven medewerkers en een mooi pand op het Pieterskerkhof is dit een forse investering. Waarom dit dan toch doen wanneer de gemiddelde ondernemer juist op de rem trapt? ‘Simpel, omdat het vooronderzoek naar de Nederlandse markt, de behoefte aan CRM en de potentiële groei gebaseerd is op feiten. Weliswaar van voordat Corona toesloeg, maar de vraag zal na Corona weer oplaaien. En vanaf dat moment, zijn wij up & running en staan we klaar om onze klanten van dienst te zijn”, zegt Armanda Kusse, Country Sales Manager bij Lime Technologies en verantwoordelijk voor de prestaties in Nederland. 

De keuze is op Nederland gevallen na uitgebreid onderzoek, wat vanuit Zweden is uitgevoerd. De overeenkomsten in cultuur, economische stabiliteit en niveau van digitalisatie zijn doorslaggevend geweest hierin. “Nederland is een volwassen markt als het aankomt op gebruik en adapteren van software, net zoals in Scandinavië. We weten dat de concurrentie moordend is in Nederland, maar we geloven heilig in hoe wij dingen doen. En het feit dat we bij Lime alles net een tikkeltje anders doen, zal ons helpen naam te maken in de markt. Zelfs in deze gekke tijden”, aldus Kusse. 

Op de vraag waarom er dan niet is besloten om het een halfjaar uit te stellen en eerst de Corona-gevolgen af te wachten, zegt CEO Erik Sýren: “we zijn niet gaan investeren in een nieuwe markt, met als doel direct winstgevend te zijn en het eerste jaar een megagroei te zien. We investeren in een lange termijn groei. Daarnaast is het onze mentaliteit om ons niet uit het veld te laten staan door de Corona epidemie, maar juist om vast te houden aan onze werkwijze en unieke benadering. Nederland is het eerste land buiten Scandinavië waarin we investeren, maar we kijken zeker verder naar meer opties binnen Europa." 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement