Nieuws

15-04-2021 10:19

Utrechts ondernemer Jeroen Wind gaat drie door corona getroffen bedrijven gratis ondersteunen

Als de crisis zo groot is als nu door corona, moeten ondernemers elkaar steunen, vindt directeur-eigenaar Jeroen Wind van im-pact MKB Groei-experts. Daarom gaat Wind drie door de coronacrisis getroffen MKB-bedrijven kosteloos door de crisis heen helpen. De ondernemers worden drie maanden intensief begeleid om hun onderneming opnieuw uit te vinden, en een sterke basis neer te zetten om de weg naar groei weer in te slaan.
 
Wind weet hoe het voelt wanneer je ondernemerschap op de proef wordt gesteld. Hij en zijn vrouw verloren tijdens een zwangerschap hun eerste kindje. “In zo’n periode leef je in niets anders dan angst, terwijl je onderneming eigenlijk niet zonder je kan. De hulp die ik kreeg van andere ondernemers was essentieel.” Deze ervaring vormde Wind zowel als ondernemer en als mens, en bleek een belangrijke drijfveer om ondernemers te helpen die het even moeilijk hebben. Een zwangerschap kort daarna liep overigens gelukkig goed af. 
 
Hoe ondersteunt Wind de ondernemers?
Met een groeitraject van drie maanden waarin kansen en knelpunten van het bedrijf worden doorgelicht. Elke twee weken krijgt de ondernemer anderhalf uur één-op-één begeleiding van Jeroen Wind, en daarnaast een aantal huiswerkopdrachten (circa 2 tot 3 uur per week). Doel is inzicht te krijgen in de eigen onderneming nu de marktsituatie is veranderd.

Jeroen Wind heeft vijftien jaar ervaring in het coachen van bedrijven naar groei. Hij kent de valkuilen van ondernemers die te lang aan een dood paard trekken, in een overlevingspatroon blijven hangen of geen werkelijk zicht meer hebben op hun ondernemingsproces. Zoals Wind zegt: “Ben je bereid jezelf opnieuw uit te vinden dan kan je het redden, maar blijf je er omheen fietsen dan ga je uiteindelijk finaal op je bek”. Door helderheid te creëren kan de weg naar groei weer worden ingezet, is zijn motto. In totaal begeleidde Jeroen Wind op deze manier ruim 130 ondernemers.
 
Hoe werkt het?
Ondernemers die zich in een lastige situatie bevinden en er alles aan willen doen om de weg naar groei weer in te slaan, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de website van im-pact. Uit de inzendingen worden drie ondernemers geselecteerd die vanaf mei gratis het traject van drie maanden mogen volgen. Ook krijgen tien kandidaten de gratis ‘Sterker terugkom’-groeiscan ter waarde van 400 euro aangeboden. 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement