Nieuws

18-11-2021 14:48

Janssen de Jong Projectontwikkeling verhuist naar Campus Werkspoor

Pet 22 november is Janssen de Jong Projectontwikkeling regio West voortaan gevestigd in bedrijfsverzamelgebouw HoutWerk op Campus Werkspoor te Utrecht. Dit door zusterbedrijf Woody Building Concepts volledig in hout gerealiseerde, duurzame pand past goed bij de circulaire ambities van Janssen de Jong Projectontwikkeling.
 
“Circulariteit heeft als doel impact maken, zodat we maatschappelijke relevantie toevoegen en de wereld van morgen er ook nog is. We zijn ervan overtuigd dat circulariteit waarde toevoegt. Belevingswaarde, vastgoedwaarde én toegevoegde waarde voor de maatschappij. Daarom denken we kritisch en creatief na over het toepassen van circulaire materialen en grondstoffen in al onze projecten. Van ontwerp tot realisatie, onderhoud en sloop. We close the circle together! Bij deze ambitie en aanpak past huisvesting in een circulair pand. We hebben dit thema tevens doorgevoerd in het interieur van ons nieuwe kantoor. Alle gebruikte materialen hebben een verhaal. Zo is oude bedrijfskleding hergebruikt voor de stoffering van een bankje en zijn diverse materialen vanuit zusterbedrijven Koninklijke Woudenberg en New Horizon hergebruikt”, licht Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, toe. 

Van Merwede naar Campus Werkspoor
De medewerkers van Janssen de Jong Projectontwikkeling regio West gaan per 22 november a.s. verhuizen naar het nieuwe kantoor aan de Nijverheidsweg 16 G te Utrecht (de postbus komt te vervallen!). Mark: “De reden voor de verhuizing onderstreept hoe belangrijk we circulariteit vinden. Ons huidige kantoor in Utrecht is namelijk gevestigd op herontwikkelingslocatie Merwede. Een gebied waar de komende jaren circa 6.000 woningen worden gebouwd, waarmee Merwede een bijzonder fraai voorbeeld van duurzame en gezonde verstedelijking wordt.”

HoutWerk
Het in opdracht van Campus Werkspoor BV door mede-eigenaar Lingotto ontwikkelde Houtwerk is een modern, circulair, functioneel en flexibel gebouw. Voor de gevel en afwerking is deels gebruikgemaakt van circulaire materialen door afvalstromen van andere bouwplaatsen te benutten. Bovendien is HoutWerk door de bouwmethode demontabel en zijn zowel het hout als de andere materialen eenvoudig te hergebruiken na de levensduur. De duurzame klimaatinstallatie maakt geen gebruik van gas maar is all-electric, waarbij de stroom mede wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het gebouw is goed geïsoleerd en beschermd tegen zoninval en kent daardoor een laag energieverbruik. Daarmee is HoutWerk een erg bijzonder pand dat met recht genomineerd is voor de Nationale Houtbouwprijs! 

Over Janssen de Jong Projectontwikkeling
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. De ambitie van het bedrijf is om met haar projecten te laten zien dat duurzaam, design, comfort en betaalbaar prima samen gaan. Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, Utrecht en Hengelo. Kijk voor meer informatie op www.jjpo.nl.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement