Nieuws

18-05-2022 15:54

Je eigen bedrijf promoten!

Veel mensen kiezen ervoor om een eigen bedrijf te beginnen. Hier komt alleen toch vaak een stuk meer bij kijken, denk bijvoorbeeld aan het promoten van je eigen bedrijf. Het promoten van je bedrijf is een belangrijke stap die je niet kunt vergeten, want hiermee kun je nou eenmaal de aandacht trekken van potentiële klanten. Daarom lees je in dit blog meer over hoe je je bedrijf kunt promoten!

Fysiek op straat
Dit is meer de ouderwetse manier van promoten maar werkt nog steeds erg goed. Dit gaat er namelijk om dat je gewoon nog fysiek dingetjes achterlaat over je eigen bedrijf zodat mensen dit gaan lezen. Denk dan bijvoorbeeld aan folders, ga gewoon eens een dagje heel veel folders drukken en gooi deze bij mensen in de brievenbus. Zo zullen mensen kennis gaan maken met jouw bedrijf en er zullen er zeker een paar tussen zitten die het bedrijf wel aanspreekt. Deze mensen zullen het bedrijf dan gaan opzoeken en voor je het weet heb je een nieuwe klant erbij. Maak gewoon een leuk foldertje met handige informatie over je bedrijf en wat jullie precies verkopen. Ongetwijfeld dat er mensen zijn die het heel erg aanspreekt en die zullen dit dan weer via mond-op-mond reclame verspreiden. Ze gaan dan bijvoorbeeld in hun nabije omgeving het hebben over jouw bedrijf en dat is alleen maar gratis reclame! Je kunt ook flyers laten drukken en deze op plekken in de stad plakken op muren waar deze voor gemaakt zijn. Daar is namelijk vaak veel reclame te vinden van bedrijven en daar kun je dan mooi je eigen flyer bij plakken. Dit zijn vaak plekken waar veel mensen langslopen dus de kans is groot dat veel mensen er naar zullen kijken en in ieder geval bekend zullen worden met de naam van je bedrijf!

Online
Natuurlijk is het online promoten van je bedrijf ook een groot onderdeel, hier kun je namelijk vaak makkelijker meer mensen mee bereiken. Denk bijvoorbeeld aan online advertenties die je kunt aanschaffen als bedrijf zodat mensen dit zien op sites die zij bezoeken. Maar ook via sociale media kun je je bedrijf promoten. Denk dan aan Instagram of LinkedIn bijvoorbeeld. Vaak is online een stuk gemakkelijker om te regelen qua promotie en bereik je ook nog eens meer mensen. Alleen is het ouderwetse posters en flyers drukken natuurlijk ook erg handig om erbij te doen. Want uiteindelijk wil je als bedrijf zoveel mogelijk promotie dus dan zul je alle opties langsgaan. 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement