Nieuws

07-06-2022 14:43

BORON en Green Real Estate vinden elkaar in kantoorgebouw 'Drommedaris' Utrecht

Start-up-hub Dotslash Utrecht is een locatie rijker en breidt haar community met 4.000 m2 uit naar kantoorgebouw ‘Drommedaris’ aan de Europalaan op de kop van de woonboulevard. Deze uitbreiding betekent dat de community voor start-ups & scale-ups in totaal 24.000 m2 in de regio Utrecht exploiteert. De ‘Drommedaris’ is een investering van Green Real Estate. 

Samenwerking
Met de komst van Dotslash Utrecht krijgt kantoorgebouw ‘Drommedaris’ na tien jaar leegstand een nieuwe bestemming. Wilbert Broekman, managing director van investeringsmaatschappij BORON: “We zijn trots dat we door deze mooie samenwerking tussen de family offices van de ondernemersfamilies Fentener van Vlissingen en Zeeman, onze Dotslash community verder kunnen laten groeien.” 

De vastgoedinvesteringsmaatschappij van de familie Zeeman, Green Real Estate, verwierf het gebouw in 2010. Passend bij de strategie van Green is het gebouw verworven met de ambitie het kantoor een nieuwe, multifunctionele toekomst te geven die antwoord geeft op de behoeften van kantoorgebruikers in Utrecht en omgeving. 

Michiel Smits, Asset Manager bij Green Real Estate, zegt hierover: “We zijn heel blij met de komst van Dotslash Utrecht in dit gebouw. Deze community brengt precies de reuring en dynamiek die het gebouw nodig heeft om een aantrekkelijke werkomgeving te zijn. Dotslash is een ecosysteem waar de beste ideeën tot leven komen. De dynamiek die dat brengt zorgt ervoor dat het icoon ‘Drommedaris’ weer tot leven komt.” 

Dotslash community
Dotslash Utrecht is sinds 2018 gevestigd aan de Europalaan 100-500 en groeide in drie jaar tijd van 5.000 naar 20.000 m2 en huisvest inmiddels 220 start-ups en scale-ups. Met de uitbreiding naar het naastgelegen kantoorgebouw ‘Drommedaris’ komt daar nog eens 4.000 m2 bij. In de laatste jaren is er in samenwerking met partners zoals de gemeente Utrecht, Rabobank, Capgemini, Startup Utrecht, SHV, Deloitte, Philadelphia, nlgroeit en BORON een creatief, levendig en ondernemend ecosysteem voor start-ups en scale-ups in de regio Utrecht ontstaan. Dotslash Utrecht is hiermee een community waar corporates, investeerders en ondernemers elkaar ontmoeten om groei te versnellen. Naast de uitbreiding in vierkante meters, blijft Dotslash zoeken naar nieuwe partners om het ecosysteem blijvend te versterken.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement