Nieuws

23-06-2022 15:45

3 voordelen van samenwerken met een uitzendbureau voor Utrechtse bedrijven

In veel gevallen hebben werkgevers gespecialiseerde ondersteuning nodig bij hun wervingsstrategieën. Het gebruik van een uitzendbureau om talent te identificeren en aan te trekken, en te onderhandelen over voorwaarden, kan een enorme hoeveelheid druk verlichten. Deze aanpak kan organisaties helpen om de mensen te vinden die ze nodig hebben om vooruit te komen, hen te interviewen en hun diensten binnen het budget veilig te stellen. Dus wat is precies het voordeel van een uitzendbureau Utrecht om professionals in dienst te nemen? Hier zijn een paar praktische voordelen:

Adverteren van vacatures
Wanneer werkgevers vacatures Utrecht adverteren, ontvangen ze soms geen sollicitaties van het vereiste kaliber. Ze zijn op zoek naar een ervaren kandidaat met nichevaardigheden, maar de cv's die ze ontvangen, zijn simpelweg niet aan de orde. Vaak is dit te wijten aan slechte marketing; de hooggekwalificeerde mensen die ze nodig hebben, zien de advertentie gewoon niet. En als ze niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid, kunnen ze niet solliciteren. Het voordeel van uitzendbureaus is dat ze niet alleen vacatures adverteren - zowel online als in de winkelstraat - maar dat ze actief op zoek gaan naar professionals die passen bij de functieomschrijving. Recruiters kunnen rechtstreeks contact leggen met getalenteerde personen die ze kennen, nadat ze hen in het verleden hebben geholpen bij het vinden van een nieuwe baan, en hen uitnodigen om op de functie te solliciteren. Op deze manier kun je mogelijk toch nog een geschikte werknemer vinden voor de vacature die al lang open staat. 

Onderhandelen over salarissen 
Als werkgever wil je niet aan het einde van het wervingsproces komen, nadat je je voorkeurskandidaat hebt geïdentificeerd en een baan hebt aangeboden, om vervolgens te ontdekken dat je ver uit elkaar ligt wat betreft salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Alvorens salarisonderhandelingen aan te gaan, kunnen recruiters je helpen de beloning te vergelijken met die van andere bedrijven in je branche en waardevolle bronnen te verstrekken. Uitzendbureaus plaatsen ook actief bekwame kandidaten en onderhandelen over salarissen die betrokken zijn bij het wervingsproces. Ze kunnen namens beide partijen onderhandelen en een wederzijds aanvaardbaar beloningspakket overeenkomen. Als beide partijen vanaf het begin op de hoogte zijn van de hoop en verwachtingen van de ander, zorgt dit ervoor dat er een realistisch vooruitzicht is om de deal te sluiten.

Interviewen van kandidaten
Bij het interviewen van kandidaten is het voordeel van het gebruik van een uitzendbureau dat ze namens een werkgever interviews kunnen afnemen, wat tijd en geld kan besparen. Een recruiters voert eerst een screening van kandidaten uit - mogelijk via de telefoon - om het proces van het verfijnen van de sollicitanten te starten. Ze kunnen iets meer te weten komen over de personen op de shortlist en eventuele ongeschikte matches uit het proces verwijderen. Het wervingsbureau kan ook achtergrondcontroles uitvoeren op kandidaten die zijn uitgenodigd voor een gesprek, wat betekent dat de HR-afdeling van de werkgever dat niet hoeft te doen. Als het gaat om de laatste sollicitatieronde, kan een uitzendbureau je adviseren over welke sollicitatievragen je moet stellen.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement