Nieuws

15-07-2022 16:01

Dit is waarom jouw onderneming SEO nodig heeft!

Het digitale marketingbudget kan op veel verschillende manieren worden besteed. Verreweg een van de beste dingen om het aan uit te geven is een gedegen SEO-strategie. Ben je benieuwd waarom? In dit artikel nemen we een kijkje naar de belangrijkste redenen waarom jouw bedrijf SEO nodig heeft en waarom je misschien gisteren al had moeten beginnen!

1. SEO maakt jouw bedrijf zichtbaar op Google

De eerste, en waarschijnlijk ook de meest voor de hand liggende, reden waarom jouw bedrijf SEO nodig heeft, is omdat het zal helpen jouw website zichtbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Het is een onbetwistbaar feit dat zowel nieuwe als bestaande klanten je beter zullen vinden als je zichtbaar bent in Google, en zonder SEO is jouw website zo goed als onbestaand in de ogen van Google! Door middel van het optimaliseren van jouw website, consistent waardevolle content te verspreiden en linkbuilding te hanteren, vergroot je de kans dat jouw pagina op de eerste pagina van Google verschijnt bij specifieke zoekopdrachten. Er zijn elke dag miljarden mensen op zoek naar informatie op Google en jij moet ervoor zorgen dat jouw onderneming zichtbaar is.

2. SEO stimuleert verkoop

Helpt SEO jouw onderneming om een rendement te verdienen op de initiële kosten? Wanneer SEO goed wordt uitgevoerd, ongetwijfeld! Investeren in een goede SEO-strategie kan jouw merk helpen de verkoop en conversies te krijgen waar je naar streeft. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat een SEO een langetermijnstrategie is en je niet directe resultaten kunt verwachten. Het duurt namelijk enkele maanden en consistent SEO-werk om resultaten op te merken.  

3. Verbetering van de gebruikerservaring

Gebruikerservaring van jouw website is cruciaal, en SEO kan daarbij helpen. Met een gebruiksvriendelijke website zal je niet alleen jouw klanten een waardevolle dienst bewijzen, maar het aanbieden van relevante inhoud aan gebruikers is ook zeer belangrijk voor Google. Dit betekent dat jouw website gemakkelijk te navigeren moet zijn om jouw plaats te winnen op de eerste pagina. Dit maakt het dan ook verstandig om tijd te investeren in de technische aspecten van SEO, die het voor gebruikers gemakkelijker kan maken om informatie op jouw site te vinden.

Geen SEO-expertise in huis? Krijg hulp van een SEO bedrijf

Een SEO bureau weet precies hoe er moet worden gewerkt met het steeds veranderende algoritme van Google om jouw bedrijf hoog te positioneren. Als SEO dus niet behoort tot een van de kerneigenschappen van jouw onderneming, dan is het sterk aanbevolen om een SEO-partner in te schakelen. Het is namelijk zo dat SEO tijd en ervaring vereist, wat niet altijd praktisch is om in eigen uitvoering te brengen naast de gebruikelijke kerntaken. Bovendien is het niet altijd praktisch voor bedrijven om nieuwe werknemers aan te werven, want dit vergt veel tijd, opleiding en een vaste afdeling. Uitbesteden is in vele gevallen goedkoper en het stelt jouw onderneming in staat om zich volledig te focussen op de dingen waar de bedrijfscompetenties tot uiting komen!

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement