Nieuws

18-11-2022 13:50

U-Awards 2022 voor Vital’nya ANNE, Welkom in Utrecht en Arthur Lippus

In Sonnenborgh Sterrenwacht en Museum reikte Stichting Utrecht 4 Global Goals op 13 november de U-Awards 2022 uit aan Vital’nya ANNE, Welkom in Utrecht en Arthur Lippus.

De U-Awards zijn in het leven geroepen omdat in Utrecht veel gebeurt op het gebied van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze dienen als mondiaal richtsnoer voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Veel Utrechtse initiatieven zetten zich actief in voor deze wereldwijde doelstellingen. Om dit te vieren, reikt Stichting Utrecht 4 Global Goals jaarlijks U-Awards uit aan één of meer buitengewone initiatieven. Buitengewoon in inspanning, in effect, in creativiteit en/of in samenwerking.

Gwen Jansen, voorzitter Stichting Utrecht 4 Global Goals: “Alle drie de winnaars laten zien dat je ook rondom complexe, omvangrijke mondiale vraagstukken lokaal een hoop kan bereiken en veel kan betekenen voor andere inwoners. Kernwoorden hierbij zijn creativiteit, co-creatie met soms onverwachte samenwerkingen, een flinke dosis realisme en doorzettingsvermogen.”
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement