Nieuws

16-01-2023 14:49

Sustainability Award voor duurzame wandtegels

Novel Grey is in 2022 opgericht als label voor handgemaakte wandtegels van duurzaam beton. Het jonge Utrechtse bedrijf kent een vliegende start met het binnenhalen van de Sustainability Award bij de Isola Design Awards.

Bij de productie van wandtegels maakt Novel Grey gebruik van de positieve eigenschappen van beton. De negatieve kant – een hoge CO2-uitstoot – weet het bedrijf met 76% terug de dringen. De tegels worden in verschillende vormen gegoten en hoeven niet te worden gebakken. Ze zijn gemaakt uit afval van de metaalindustrie.

Oprichters van Novel Grey zijn Marjolein en Jan-Paul Deurloo. Eerstgenoemde ziet de prijs als kroon op het werk. "Het is een lang traject geweest. Van het experimenteren en ontwikkelen van het materiaal tot het ontwerpen van de tegels. Ook het productieproces moesten we zelf ontwikkelen. Maar we hebben dan ook iets dat niemand anders kan maken.”

Met haar wandtegels behaalde Novel Grey een top 5-positie in de Utrechtse Innovatie Top 20. Ook horen ze bij de 100 beste Nederlandse ontwerpen van 2022.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement