Nieuws

17-01-2023 10:15

Nieuwe toekomst voor Magazijn De Zon

Magazijn De Zon aan de Utrechtse Stadhuisbrug is in 1850 naar ontwerp van architect C. Kramm gebouwd als manufacturenwinkel. Vroom & Dreesmann maakte er een warenhuis van met ateliers, expeditie, opslag en kantoorruimtes.

V&D vertrok in 1972, waarna de gemeente Utrecht het pand kocht. Jarenlang waren de Openbare Bibliotheek, boekhandel Broese Kemink en designwinkel Mobach in De Zon gevestigd. Na verhuizing van de bibliotheek en boekhandel werd het gebouw deels verhuurd.
Nu is het tijd voor een nieuwe, duurzame bestemming.

De Zon bestaat uit zes bouwlagen met vier verdiepingen. Na herontwikkeling en restauratie komt zo’n 7.300 m² beschikbaar. Routing en lay-out maken het gebouw geschikt voor meerdere huurders. De veelal open vloervelden zijn flexibel indeelbaar. 
Tijdens de herontwikkeling ontstaat een betere verbinding met het plein aan de Stadhuisbrug. Het platte dak kan getransformeerd worden naar een groene daktuin, als onderdeel van een ondersteunend horecaconcept.

Magazijn De Zon moet een bruisende publieke hotspot worden die bijdraagt aan een leefbare, aantrekkelijke binnenstad. Op 13 februari sluit de inschrijving voor de openbare selectieprocedure. Meer informatie is te vinden op magazijndezon.nl

Foto United, Paul de Korte
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement