Nieuws

27-02-2023 11:10

Hoteliers planten bos op Landgoed Zuylestein

Een groot deel van het monumentale bos van het Leersumse landgoed Zuylestein is in juni 2021 door noodweer beschadigd. Hotels for Trees werkt samen met haar hotelpartners en bebossingspartner Trees for All aan het herstel. Op 17 februari stak de stichting samen met verschillende hoteliers de handen uit de mouwen en zijn de eerste 500 van in totaal 11.500 bomen geplant.

Het herstel van de bossen op Landgoed Zuylestein wordt mogelijk gemaakt door hotelgasten van meer dan 140 hotelpartners in twintig landen die zich bij Hotels for Trees hebben aangesloten. Tijdens hun hotelverblijf sloegen gasten de tussentijdse kamerschoonmaak over in ruil voor het planten van een boom.

Deze groene keuze bespaart hotels niet alleen energie, water en schoonmaakmiddelen maar levert ook een financiële besparing op. Die zetten de deelnemende hotels deels om in de donatie van een boom. Sinds de start van Hotels for Trees zijn meer dan 100.000 bomen gedoneerd en droeg de stichting bij aan 16 internationale bebossingsprojecten.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement