Nieuws

03-05-2023 12:05

Nieuwe laboratoria voor start- en scale-ups op Utrecht Science Park

Utrecht Science Park krijgt er een innovatief gebouw bij. Kadans Science Partner en Stichting Utrecht Science Park gaven het officiële startsein voor de bouw van Plus Ultra Utrecht. Dit zogenaamde multi-tenant gebouw is bedoeld voor meerdere gebruikers. Plus Ultra Utrecht komt vlakbij het R&D Center van Genmab en de recent opgeleverde Accelerator, eveneens een ontwikkeling van Kadans.

Plus Ultra wordt een toekomstbestendig, energieneutraal gebouw met 23.000 m2 laboratorium- en kantoorruimte. Beoogde gebruikers zijn innovatieve start- en scale-ups in de Life Sciences & Health. Faciliteiten worden op maat gemaakt en huurders kunnen ruimtes naar wens indelen. Een groot atrium biedt gelegenheid voor ontmoeten, flexwerken en het organiseren van evenementen. Start-ups kunnen gebruikmaken van een shared lab.

Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder bij Stichting Utrecht Science Park is blij met de nieuwbouw: “Plus Ultra Utrecht voorziet in de acute behoefte om sterk groeiende R&D bedrijven extra ruimte te bieden. De shared labs zijn een lang gekoesterde wens. Ook biedt het gebouw de mogelijkheid om voor het ecosysteem interessante nieuwe partners te verwelkomen.”

Op de foto: Jan Henk van der Velden (directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park) en Johan van Gerven (Head of Development Kadans Science Partner) toosten op de nieuwbouw (foto Kadans Science Partner).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement