Nieuws

09-05-2023 14:49

Eyevestor versterkt regionale concurrentiekracht

De kracht van Utrecht als vestigingsregio werd recent opnieuw bevestigd door een eerste positie in de Europese Regional Competitiveness Index. Als investeringsplatform draagt Eyevestor bij aan dit succes. Via sharefunding van dit Utrechtse bedrijf kunnen start- en scale-ups volledig geautomatiseerd aandelentransacties afhandelen. Zo creëren zij een community van investeerders, werknemers, klanten en andere belanghebbenden die samen aandeelhouder worden.

Eyevestor telt zo’n 25.000 actieve gebruikers die samen voor meer dan € 40 miljoen hebben bijgedragen aan zeventig startups, scale-ups en mkb-bedrijven. CEO en initiatiefnemer Gijs Dalen Meurs: “Groeikapitaal ophalen via sharefunding vraagt veel voorbereiding, een community en gezonde credits uit het verleden maar is tegelijkertijd verreweg de meest duurzame en moderne manier van participeren en financieren.”

Al heeft Eyevestor een landelijke focus, regionale succesverhalen zijn er zeker. Zo haalde Blue Current, duurzame ondernemer in laadpalen, voor € 5 miljoen aan sharefunding op. De Utrechtse slaaptreinvervoerder European Sleeper verzamelde € 2,5 miljoen euro via het platform en SharePeople – alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering – passeerde begin 2023 de grens van € 1 miljoen.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement