Nieuws

23-05-2023 15:00

Branche-instituut Innovam bestaat 75 jaar

Onder het motto ‘we koesteren het verleden en omarmen de veranderingen van morgen’ vierde branche-instituut Innovam op 17 mei zijn 75-jarig jubileum. De aftrap werd verricht door Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, en de 99-jarige medewerker van het eerste uur, Jacques Broeders. In het hoofdkantoor in Nieuwegein startten zij samen een korte film over verleden, heden en toekomst van Innovam.

In 1948 werd op initiatief van BOVAG de stichting Vakopleiding voor het Automobiel- en Motorrijwielbedrijf opgericht, kortweg V.A.M.. Doel: bevordering van de vakbekwaamheid van werkgevers en werknemers in het automobiel- en motorrijwielbedrijf.

V.A.M. werd later Innovam. “Stap voor stap is Innovam uitgegroeid tot hét grootste kennis- en opleidingsinstituut en hét exameninstituut voor onder meer rijinstructeurs en APK-keurmeesters,” aldus minister Harbers.

“De technologische ontwikkelingen maken het voor iedere technicus meer dan ooit noodzakelijk om regelmatig een training of opleiding te volgen. Een leven lang ontwikkelen is voor iedereen in de mobiliteitsbranche een must, daarom hebben we nu ook een uitgebreid aanbod voor niet-technici,’’ aldus algemeen directeur Leo Fransen. (Foto Innovam)
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement