Nieuws

24-07-2023 15:16

Utrechtse Heuvelrug aantrekkelijke vakantiegemeente voor Nederlanders

Na Maastricht en Middelburg is Utrechtse Heuvelrug voor Nederlanders de favoriete vakantiegemeente in eigen land. Dit blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

“Utrechtse Heuvelrug heeft de opvallende nummer drie-positie te danken aan zijn reputatie als gemeente met de mooiste natuurlijke omgeving en de beste fiets- en wandelmogelijkheden van Nederland,” aldus merkadviseur Beerda. De relatief kleine gemeente stond vorig jaar nog op de zesde plek. Het is volgens het Nederlandse publiek de gemeente die in de komende jaren het sterkst gaat stijgen in populariteit.

Bij de favoriete provincies van Nederlanders die in eigen land vakantie vieren, scoort Utrecht een magere tiende positie. Alleen Zuid-Holland en hekkensluiter Flevoland doen het slechter. Beerda: “De provincie Utrecht heeft de beste reputatie voor een dagje winkelen en het bezoek aan een festival. Omdat het ook de best bereikbare provincie is, gaat de bezoeker daarna echter weer graag naar huis. Voor een langer verblijf heeft alleen de gemeente Utrechtse Heuvelrug op dit moment genoeg te bieden. Het zou wenselijk zijn om de hele streek Utrechtse Heuvelrug meer te promoten. Hiermee kan het meerdaagse verblijf in de provincie sterk groeien.”

Foto Ruben Drenth
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement