Nieuws

23-10-2023 11:00

Succesvolle crowdfunding voor woon-werkproject in Utrecht

In een aantal weken tijd haalden Simon Speelman en Bert Kassies bijna 250.000 euro op voor een woon-werkproject in Utrecht.

De financiering wordt ingezet om jongeren te helpen bij de overgang van jeugdzorg naar zelfstandigheid. Dit doen beide ondernemers met een combinatie van een semi-zelfstandige woonruimte en de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij de sociale onderneming Blooms out of the box.

Sinds 2012 zorgen Speelman en Kassies voor verschillende pleegkinderen. Zij constateerden dat de overgang naar zelfstandigheid niet altijd gemakkelijk is. “Jongeren willen en kunnen vanaf hun achttiende de verbinding met jeugdzorg verbreken en worden dan vaak geconfronteerd met nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen,” stelt Kassies. “Wij willen ze in deze fase ondersteunen en een veilige omgeving bieden.”

Voor het project is meer ruimte nodig dan de eigen woning van Speelman en Kassies. Daarom is inmiddels een woonboerderij met aangrenzende loods aangeschaft. “Het voorhuis zal worden omgebouwd tot semi-zelfstandige woonruimtes en daarnaast zullen ze de mogelijkheid krijgen om werkervaring op te doen bij Blooms out of the box.” Dit door Speelman opgerichte bedrijf werkt samen met verschillende sociale werkplaatsen en produceert duurzame relatiegeschenken.

De financiering wordt gerealiseerd via het platform CrowdAboutNow. Investeren is mogelijk tot 31 oktober.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement