Nieuws

22-02-2024 13:14

Vijf vervoerders dingen mee naar Utrechtse OV-concessies

Vijf vervoerders hebben inschrijvingen ingediend voor de aanbesteding van de twee concessies voor het Utrechtse openbaar vervoer. Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev maken hiermee kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen, en daarmee van 2025 tot en met 2035 het openbaar vervoer in een deel van de provincie te verzorgen. De concessies gaan december 2025 in.

Een concessie is het alleenrecht om openbaar vervoer te verrichten in een bepaald gebied gedurende een vastgestelde periode. Deze concessies worden door de provincie openbaar aanbesteed. In juli 2023 is de aanbesteding gestart voor de twee Utrechtse OV-concessies: Utrecht Binnen (bus en tram in de stad Utrecht en omgeving) en Utrecht Buiten (bus in het westelijk en oostelijk deel van de provincie, inclusief de stad Amersfoort). De vijf vervoerders maken kans om één van de twee concessies te winnen.

Gedeputeerde André van Schie (mobiliteit): “Ik ben erg blij dat vanuit de markt zo veel interesse is voor de aanbesteding van het Utrechtse openbaar vervoer. De komende tijd gaan deskundigen beoordelen welke twee vervoerders binnen het beschikbare budget het beste openbaar vervoer voor de Utrechtse OV-reiziger bieden en dus de concessies mogen uitvoeren.”

Foto: Provincie Utrecht

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement