Nieuws

14-03-2024 09:08

Investeringsronde voor Utrechtse biotech-startup CryoCloud

Cryo-electronenmicroscopie is een techniek om hele kleine structuren in biologische monsters te bestuderen door ze eerst te bevriezen en dan te bekijken. De techniek heeft zoveel impact dat de bedenkers er in 2017 een Nobelprijs voor kregen.

De Utrechtse biotech-startup CryoCloud creëerde een platform om de techniek toegankelijker en efficiënter te maken. Hiermee kan CryoCloud snel en schaalbaar 3D-eiwitstructuren bepalen, cruciaal voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen.

CryoCloud is in 2021 opgericht door Robert Englmeier, Ilja Gubins en Boy Persoon. Recent haalde het bedrijf € 500.000 op in een nieuwe investeringsronde. Grootste investeerders zijn daarbij Nina Capital, Utrecht Health Seed Fund en ROM Utrecht Region. “Het team van CryoCloud heeft een indrukwekkende prestatie neergezet,” zegt Irene van de Poll, Investment Manager bij ROM Utrecht. “Het is er in korte tijd niet alleen in geslaagd hun platform op te bouwen maar ook om het succesvol in de markt te zetten. Deze technologie kan een enorme versnelling teweeg brengen in de life sciences-sector.”

“CryoClouds innovatieve benadering van het gebruik van cloudtechnologie is een grote stap voor de structurele biologie en het bewijs van de transformerende kracht van digitale oplossingen. Een investering meer dan waard,” stelt Marta-Gaia Zanchi, oprichter en managing partner bij Nina Capital.

Foto: Robert Englmeier (foto CryoCloud).
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement